Záhady 2. světové války – 4. díl Filadelfský experiment 4.75/5 (20)

Záhady Ze světa

Filadelfský experiment též známý jako Project Rainbow je označení pro údajný vojenský experiment, který měl proběhnout v letech 1943 na námořní vojenské základně ve Filadelfii, v americkém státě Pensylvánie. Tento pokus měl zajistit zneviditelnění torpédoborce USS Eldridge tak, aby nebyl zjistitelný nepřátelskými vojsky a jejich systémy. Co se ale tehdy stalo, když americká vláda vždy popírala a popírá, že experiment byl někdy spuštěn?

Dne 22. července 1943 proběhl první test na plně vyzbrojené lodi USS Eldridge s posádkou. Údajně se při testu dosáhlo téměř úplné neviditelnosti, někteří svědci tento test popisují, že loď byla zahalená zvláštní nezelenanou mlhou.

Tento princip byl na vestavěném generátoru, který byl na lodi. Měl vytvořit energetické pole kolem lodi. Bylo to postaveno na tzv. jednotné teorii pole, jejímž cílem je jednotně popsat povahu sil, které zahrnují gravitace a elektromagnetické záření. Tyto síly měly ohnout světelné paprsky kolem lodi, aby se objekt stal neviditelným.

Dne 28. října 1943 byl experiment údajně opakován. Nejen že se loď tehdy stala neviditelnou, ale doprovázena silným zábleskem se v tu chvíli objevila o 320 km dál u Virginie v Norfolku. Zde byla loď pozorována námořníky lodi SS Andrew Furuseth, načež loď během několika vteřin opět zmizela a se zábleskem doprovázeným velkým třesknutím se objevila zpět ve Filadelfii. Dle odhadů loď cestovala časem zpět asi 10 vteřin. Přeživší Alfred Bielek potvrzuje, že se jim povedlo cestovat v čase.

Při návratu na lodi panuje chaos a jsou zde i mrtví. Někteří poletují po palubě zmateně, ale jsou tu tací, kteří jsou přímo vrostlí do lodi.

Údajně na tomto experimentu spolupracovali velké osobnosti včetně Nikoly Tesly a Alberta Einsteina. I když existují svědci z obchodní lodi SS Andrew Furuseth, vždy americká armáda tento projekt popírala a popírá.

Kde je vůbec pravda? Tyto teorie podporoval přímo Albert Einstein, ale nikdy ho vláda nepodpořila anebo tímto tak zvaným Filadelfským experimentem podpořila a něco se pokazilo? Dle svědků několik námořníků z torpédoborce USS Eldridge při teleportu zmizela a nikdy nebyli nalezeni. Že by to byl důvod, proč americká vláda lže? Pište do komentářů a podělte se s názory.

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *