V severočeských Teplicích vypukla největší kulturní událost

V severočeských Teplicích vypukla největší kulturní událost 3.4/5 (5)

Kultura Události Ústecký kraj Zajímavosti

Páteční odpoledne odstartovalo v Teplicích místní největší kulturní událost. Byla zde zahájena 863. lázeňská sezóna. Ačkoliv oficiální zahájení je plánované na sobotu, tak již dnes probíhá program.

Na zámeckém náměstí je k dispozici dobové tržiště, kde různé vůně uzených sýrů, či jiných pochutin doslova tahají za nos. Je zde možné si též prohlédnout stará řemesla a i si koupit výrobek.

Zámek a v něm umístěné muzeum zase provádí netradiční prohlídku v rámci Muzejní noci. Prohlídka je tématicky zaměřena k založení samotného muzea a také k události zničení poloviny města Teplice ohněm na konci 18. století. V podání několika divadel i kostýmovaných pracovníků muzea, se diváci mohli humornou formou dozvědět, jak a kdo založil prvotní muzejní spolek v Teplicích a jak bylo muzeum v následujících staletích řízeno.

Na zámecké nádvoří si zase děti mohly zasoutěžit a ukázat své hasičské dovednosti. A také si samozřejmě prohlédnout hasičskou techniku.

Velmi působivá je i výstava ve věži kostela Sv. Jana Křtitele, kde se návštěvníci dozví, proč vlastně Teplice na sklonku 18. století vyhořely.

(redakce)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *