Kytarista Wohnoutu vystavuje své fotografie

Kytarista Wohnoutu vystavuje své fotografie 3.67/5 (3)

Kultura Rozhovory Události Ústecký kraj Zajímavosti

Jako jsou lidé, kteří zvládají vícero řemesel, tak jsou umělci kteří zvládají vícero umění. Jedním z nich je i Honza Homola, kytarista kapely Wohnout. Je nejen skvělým kytaristou, ale i fotografem, který umí zachytit správný okamžik a tak ho zvěčnit pro další generace.

Jeho otec patřil mezi přední československé reportéry, takže cesta k fotografii byla již v rodinném prostředí.

„Táta fotil pro Svět v obrazech, ale mne samotného bavilo spíše ty fotky vyvolávat a dělat, než samotné focení. Deset let jsem se živil v grafickém studiu úpravou fotek a tam jsme byli tlačeni k té super kvalitě. A proto, když jsem se nakonec sám rozhodl fotit, tak jsem šel jinou cestou. Moje fotky nemají tu řemeslnou kvalitu a preciznost. Právě naopak,“ říká Honza o svých obrázcích.

„Fotím na mobil a na malý foták. Mým cílem není fotografie bez chyby, ale naopak. Co nejvíc ji poškodím,“ dodává se smíchem.

Každý z vystavených obrázků má svůj příběh. Jsou z cest po Asii, ukazují okamžiky ze života běžných tamních lidí a jsou doplněné i psanými pocity.

Místem, kde se Honza rozhodl ukázat divákům své umění je malá galerijní kavárna v Litoměřicích v parku Václava Havla. Výstava je prodejní a její výtěžek bude věnován hospicu.

 

(redakce)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *