Muzikál Sibyla - Královna ze Sáby

Muzikál Sibyla – Královna ze Sáby 3.61/5 (31)

Kultura Recenze Události

Naše redakce se rozhodla navštívit kulturní dění v samotném srdci Prahy. Navštívili jsme divadlo Hybernia, kde jsme zhlédli muzikál Sibyla, královna ze Sáby.

V prvních okamžicích jsme se museli pořádně zaposlouchat do textů. Z počátků se nám zdálo divadlo špatně ozvučené, neboť jsme rozuměli každé třetí slovo. Nevíme, zda se zvukař „utnul“ a pak upravil zvuk či nikoliv, ale po chvíli jsme rozuměli velmi dobře, což ale určitě pokazilo první dojem z představení. Když jsme začali pomalinku proplouvat dějem a vnímat krásné texty vystoupení, tak druhý dojem byl více než překvapením. Děj, kostýmy a výkony herců byly víc než povedené. Jenže ouvej, do děje vstoupila vsuvka, která měla vysvětlovat proroctví Sibyly. Dle našeho vnímání z pohledu diváků se tato vsuvka vůbec nepovedla, ba naopak rozpůlila napínavý děj a působila jak vytržena z kontextu. Zkrátka byla lidově řečeno přitažená za vlasy a do tohoto vystoupení se dle našeho názoru vůbec nehodila. Po chvíli, kdy jsme na vsuvku dočista zapomněli, se děj odehrával opět tam, kde měl být.

Musíme vychválit výkon krále Šalamouna, kterého ztvárňoval zpěvák Radim Schwab, který uchvátil svým charismatickým hlasem publikum. Určitě od režiséra byl dobrý tah na bránu v obsazení Sibyly, kterou hrála zpěvačka Alice Konečná. Tato zpěvačka se do role tak vžila, že i nám vtékaly slzy do očí. Krása. V pozadí nezaostával ani zpěvák a tanečník Jaromír Holub, který obsadil roli Baltora, písaře. Na jednu stranu nás překvapila, ale i zklamala role Lafity, kde tuto roli hrála velmi známá zpěvačka Ilona Csáková. Jenže její role nebyla tak výrazná, jak jsme očekávali, zatímco již zmiňovaní nešli přehlédnout.

Muzikál Sibyla, královna ze Sáby vřele doporučujeme pro milovníky tohoto žánru. Celkové hodnocení tohoto muzikálu v této sestavě umělců je 85% ze 100.

(redakce)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *