Koncert zpěvačky Magdalény na tvrzi Orlice u Letohradu 3.67/5 (3)

Kultura Pardubický kraj

Vlahý páteční podvečer 22. července 2016, nádherné prostředí tvrze Orlice u Letohradu a na pódium úderem půl osmé za velkého potlesku diváků v den svého svátku vystupuje mladá talentovaná zpěvačka Magdaléna se skupinou Duna Band. Magdaléna má svůj nezaměnitelný hudební i módní styl. Retro-červené šaty s bílými puntíky se stejnou stuhou ve vlasech neodmyslitelně charakterizují tuto drobnou, temperamentní a vždy usměvavou zpěvačku. O to více překvapí její až šansonově zabarvený, zvučný hlas, který rozezněl celé renesanční nádvoří.

Od února vydáním svého debutového CD „A jedééém…“, jehož kmotrou se stala přímo Marie Rottrová, si zpěvačka Magdaléna svými autorskými písněmi získala velké množství fanoušků. Magdaléna si texty písní píše sama, stejně jako si k nim u klavíru skládá hudbu. Není náhodou, že její první sólové CD křtila paní Marie Rottrová, neboť více jak devět let byla Magdaléna jednou z jejích vokalistech.

Na svůj páteční koncert si Magdaléna pozvala dva významné hosty – známého zpěváka Bohuše Matuše a samozřejmě svého manžela, zpěváka a herce, Jana Urbana. Koncert tohoto tria stál vskutku za to a herecký talent Jana Urbana se nezapřel ani v rozverných partiích, kdy zcela v romantickém duchu před 300 diváky vyznal, nejen hudebně, lásku vlastní ženě přímo na pódiu. Magdaléniny písně Měsíc a Slunce přímo rezonovaly s prázdninovou atmosférou letohradské Tvrze Orlice. Závěrečnou píseň „Busík“ ocenily především děti, které si mohly tuto veselou melodii zazpívat společně s Magdalénou na jevišti.

Rozhodně si nenechte, pokud jste zmeškali koncert v Letohradu, ujít Magdalénin další koncert v pátek 29.7. 2016 od 19:00 hod. na Ranči Šídlovák v Plzni. Jste tímto srdečně zváni!

 

Foto: Bronislava Halbrštátová

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *