Lipno není jen přehrada. Vydejte se na stezku korunami stromů. 4.6/5 (10)

Cestování Jihočeský kraj

Určitě jste už slyšeli o stezce v korunách stromů v okolí Lipna. Člen naší redakce tam byl se svou rodinou a poví Vám své pocity.

Když jsme přijeli do obce Lipno nad Vltavou, mile nás překvapila hned první seznámení s areálem, a sice zkušenost s parkováním. Parkování pro návštěvníky bylo zcela zdarma, a to přímo pod lanovkou, která vede ke stezce v korunách stromů. Kromě stromové stezky tu najdete další možnosti k vyblbnutí jako je aquapark, bobová dráha, bikepark a bruslařská dráha se ski areálem.

My jsme se rozhodli nejprve se najíst a pak vyrazit ke stezce v korunách stromů. Místní jídelna byla zaplněná mnoha turisty, a také spoustou milovníků motorek. Ochutnali jsme místní kuchyni, která připomíná kvalitní babičkovskou – svíčková s domácími knedlíky. Cena pro celou rodinu 2 + 2 zhruba do čtyř stovek korun i s pitím. Po obědě jsme se pak vydali směr stezka.

Při rozhodování, zda vyjet lanovkou nebo jít pěšky, vyhrála kvůli dětem lanovka. Musím říct, že kdybychom neměli s sebou malé děti, tak raději jdeme pěšky. Asi by to bylo i rychlejší a levnější o 400 korun českých. Ale dobrá zkušenost pro lidi, co tam ještě nebyli. Nasedli jsme celá rodinka na lanovku a vyrazili. Přitom jsme sledovali turisty pod námi, jak nás chůzí předbíhají a jsou rychleji na místě než my. Nicméně byl to krásný rozhled po okolí a pohodlí.

Po zhruba 15 minutách jsme byli na místě, kde se tyčí věž stezky do korun stromů. Je tu místní zázemí WC a možnost se občerstvit. Vstup do korun stromů je pozvolný přes turnikety. Při cestě stezkou narazíte na adrenalinové části a zajímavosti z okolí, je to totiž z části naučná stezka. Při pomalé chůzi a užívání si dětí na různých adrenalinových částech vám zabere tato stezka zhruba dvě hodiny.

Při dobytí vrcholu hlavní části stezky je věž o výšce 40 metrů. Krásný rozhled!. Tímto máte okolí Lipna jak na dlani, a my nadšeně uznali, že se jim to povedlo. Po zdolání se můžete rozhodnout, zda zpět stejnou cestou anebo sjet skluzavkou z výšky zhruba půlky této hlavní věže, kterou si musíte zvlášť zaplatit padesátikorunou. Myslíme si, že je to moc za několika vteřinovou zábavou, ale děti to bavilo.

Jinak v okolí jsou další aktivity pro děti, například dětský park s různými lanovými prvky. Rodinka si to užila, a tím jsme si zpříjemnili celý den. Cena tohoto dne byla na celou rodinu bez cesty zhruba 1400 korun českých. Na závěr si musí každý zvážit, zda tenhle zážitek za to stojí či nikoliv. My musíme říci, že hezké, ale lanovku bychom již příště vynechali.

 

Technická Data

  • Celková délka stezky… 675 metrů
  • Délka stezky……………. 372 metrů
  • Délka stezky ve věži…. 303 metrů
  • Výška rozhledny………. 40 metrů
  • Výška Stezky…………… 24 metrů
  • Počet pylonů celkem… 75
  • Stoupání lávky………… 2-6% vč. věže
  • Vstup do věže………….. ve 24 metrech
  • Průměr věže……………. 24 metrů
  • Šířka chodníku………… 2,5 metru
  • Stezka leží ve výšce….. 901 metrů n.m.
  • Věž je tvořena…………. z 9 pylonů

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *