Pravda o projektu Perform-ers 3.8/5 (10)

Celá ČR Recenze Rozhovory

Byla to pohádka, výborný nápad se skvělou myšlenkou, jenže tato myšlenka vzala za své a nastal horor pro lidi, které dobře znám nebo pro lidi, kteří tomu slepě věřili, říká jeden z aktérů, jeden z těch co to mysleli vážně a upřímně. Rozhodli jsme se Vám o tom něco napsat, jak to vlastně bylo.

„Údajně se psalo září 2014, kdy pan Erich Krammer, zakladatel, začal tvořit tento projekt, který měl obyčejného člověka dostat do výšin bohatých lidí. Když jsem se k tomu přes jednu známou dostal, byl srpen 2015. Byla z toho úplně unešená a také tomu naprosto věřila, cítil jsem to z ní,“ říká Pavel. „Uvěřil jsem také a šel jsem do toho.“

Tento projekt byl postaven na nové sociální sítě propojené s MLM systémem. Ano se systémem, který spousta lidí bere jako letadlo, ale také je tu spousta lidí, kteří tento systém zbožňují a dělají ho léta s osobním nadšením. Nicméně Pavel a několik lidí s ním tohle nadšení sdíleli až do doby, kdy zjistili, že se setkali s člověkem, který tento systém otočil proti nim za účelem svého zbohatnutí. Ano, byl to Erich Krammer, národnosti rakouské, který v mládí hrál profesionálně fotbal. Po svém zranění se dal na podnikání v oboru MLM – síťového marketingu. Ani jeden nevyšel, ale už víme proč. Nikdy to nechtěl dotáhnout do konce a nikdy nedodržel slib, kterému věřila většina zúčastněných v síťovém marketingu Perform-ers.

Náplní „obchodního zástupce“ pro společnost Perform-ers byla školit nové lidi, přivádět takzvané nové investory této sociální síti, a tím zároveň podílníky na zisku. SUPER. A tímto vytvořit tým lidí, kteří by se spolupodíleli na vytváření nových kanálů talentovaných lidí (zpěváků, spisovatelů, herců atd.).

Zisk této společnosti měl být vytvářen soutěžemi, které byly vyhlášeny na každý týden, například fotka mého mazlíčka, a pak se hlasovalo. Hlasy se daly ovlivnit tím, že se tento obrázek rozšiřoval na již zaběhlých sociálních sítí, kde se mohli podílet další přátelé, tyto soutěže byly zpoplatněny například 1,99 USD. Další zisky měly přinést reklamy, které by se umísťovaly prostřednictvím tzv. „banerů“ na plochu sítě. V té době „banery“ prezentovaly společnosti, se kterými budeme spolupracovat. Ano, byla to opět lež.

Část peněz měl generovat síťový marketing prostřednictvím nově příchozích investorů, peníze opět nikde. A nakonec se mělo profitovat z jednotlivých talentovaných lidí, kteří by nahrávali prostřednictvím společnosti Perform-ers svá alba, díla atd., tedy něco jako licenční smlouva na tyto díla a lidi. Tohle všechno měla zastřešovat nadace Elizabeth Taylor, která bojuje proti AIDS a je jedna z nejprestižnějších nadací světa. Ano byla, ale smlouva se vypověděla hned po vzniku. Že by kamufláž, aby lidé jako my uvěřili?

Pavel a další jeho lidi aktivně toto vyhledávali, ale časem, cca po půl roce svého působení, vznikaly otázky, kde jsou reklamy? Kde jsou nové kanály? Kde jsou peníze? Kde je kampaň v USA, jak bylo zmiňováno od majitele a zakladatele společnosti, Ericha Krammera? Kde jsou výhry ze soutěží? Kde je vůbec nějaká aktivita? Nic, prostě nic. „Asi tak po lednu 2016 jsem činnost přerušil a vyčkával,“ říká Pavel.

„Později mi bylo jasné, že jsme všichni nalétli. Někteří to rozluštili dříve, někteří později a někteří dodnes vůbec. V dnešní době nikdo neví, kde se nachází Erich Krammer s penězi, které inkasoval za veliké členské poplatky, které dosahovaly až 999 euro. Ještě začátkem roku 2016, při pracovním setkání, kterého se zúčastnilo zhruba 200 aktivních lidí, byl prezentován zisk ve výši 19 milionů korun českých. Tak se ptáme, kde jsou? Ze dne na den zmizely a Erich Krammer s nimi. Nechal tu důvěřivce, kteří s tím dodnes zápolí. Lidé, kteří tomu věřili a chtěli lidem pomoci, jak finančně, tak i mentálně. Nic se z toho nestalo.

Naopak vznikla nenávist mezi přáteli, vzniklo roztrhané pouto mezi obchodními partnery, zasáhlo to zdraví spousty lidí, kteří přišli o nemalé peníze a lítost nad tím, že lidé jako my věřili v člověka a v lepší budoucnost. Nicméně panu Krammerovi to vůbec nevadí, protože dodnes slýcháme, že dál propaguje MLM v nové společnosti, která přišla s novým projektem, tentokrát v MLM binárního systému. Už se musím smát. Ví jak okrást a být dál na svobodě a beztrestně se lidem vysmívat.“

„Má zkušenost?“ ptá se Pavel. „Ano byla a je velmi dobrá. Nicméně se musím veřejně omluvit za mou hloupost lidem, kteří mi věřili. Přišel jsem o přátele, i když jsem nové přátele získal. Přišel jsem o peníze, i když jsem bohatší zkušeností. Ale co mě nejvíce mrzí? Ano je to křivda, která žije v mnohých mých bývalých přátelích. Ale ti co zůstali, jsou ti praví a nesmírně si jich vážím. Určitě nezapomenu na jejich důvěru a jejich loajalitu vůči mě. Ano, věřil jsem tomu a věřil bych tomu asi i znova. Projekt byl nesmírně výborně vymyšlen, ale stačí jen jeden špatný slabý článek a je po všem a je to svědomí každého z nás. Proto lidem, kteří jsou stále při mě, určitě vykompenzuji tuhle zlou zkušenost.

Sice momentálně nemohu říci jak, ale vnímám svou odpovědnost. Lidé, kteří se kvůli tomu vůči mě obrátili zády, tak ti už pro mě nejsou. Musí si uvědomit, že já jsem byl na stejné lodi a byl jsem okraden zrovna tak jako oni. Peníze nešly na můj účet a nemohu tak nést zodpovědnost za něco, v čem jsem byl malým pánem a sám jsem tomu věřil. Někteří z těch, co se vůči mě otočili zády, mi začali dokonce vyhrožovat a zasílat nepříjemné zprávy prostřednictvím sociálních sítí nebo sms. Je to smutné, jak lidi mění svůj názor a jak se k lidem někteří chovají, ale je to bohužel součást naší výchovy této společnosti, kdy peníze jsou na prvním místě,“ posteskl si Pavel.

Ohodnoťte, prosím, tento článek

3 thoughts on “Pravda o projektu Perform-ers

  1. zdravím,
    děkuji za článek, i když je staršího data, tak jsem za něho rád, že vznikl. daný člověk zřejmě podniká dal a pokud se nepletu, tak má něco s těmito projekty (www.eezycoin.io nebo http://www.coingarage-finance.com), které ještě nebyly oficiálně spouštěny a jsou defakto v režimu nabírání investorů. co myslíte dotáhne tyto projekty do samotného konce nebo dopadnou stejně jako perform-ers?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *