Touchovická pouť 2016 – sobota plná zábavy a hudby 4/5 (2)

Kultura Rozhovory Ústecký kraj

Starovavřineckou pouť v Touchovicích odstartovala v sobotu 6. 7. 2016 zábava s kapelou “ No to snad není možný „. Hostem večera byl Jan Urban, který z těchto končin, jako chomutovský rodák, pochází. Jana Urbana, herce a zpěváka, můžete vidět na prknech pražských muzikálových scén, jimiž je například Goja Music Hall na Výstavišti, kde vystupuje ve Fantomu opery. V divadle Karlín ho můžete slyšet v muzikálech Noc na Karlštejně, Jesus Christ Superstar, Carmen a v dalších představeních.

 

Při nedělním odpoledni dne 7. 8. 2016 pak k poslechu hráli “ Dědkové z Kentucky “ a jako hosté vystoupili velice šikovné, usměvavé postoloprstké mažoretky. Westernová Show Vládi Špáni uchvátila a strhla zájem všech přítomných. Dále hlavními hosty byli zpěvačka Magdaléna se svými autorskými písněmi, kterými oslovila ne jednoho posluchačeMístní občané si při krásném slunném odpoledni tuto „novou“, neokoukanou zpěvačku v červených, puntíkatých šatech užívali pro její radost, která z ní sršela a pro chytlavé melodie s krásnými texty, které si skládá sama. 

 

Bohuš Matuš zazpíval všem dobře známé – velké hity Karla Gotta, Waldemara Matušky a prozradil, že příště už třeba uslyšíme i jeho autorské písně, na kterých v současné době pracuje. Bohuš Matuš má veliký dar a má lidem co nabídnout. Svým hlasem ohromil každého, kdo ho zde třeba slyšel poprvé „na živo“. Ti, kteří se sním již setkali, se znova těšili z jeho úspěchu. Po vystoupení Bohuše Matuše k tanci vyzval pan Vlastimil Harapes, který 24. 7. oslavil 70. narozeniny. Vypadá úžasně a my mu tímto přejeme vše jen to dobré.

 

A nakonec jsme slyšeli Jakuba Machuldu alias Elvise Presleyho s krásně zabarveným, kulatým hlasem, který nejenom že zpívá, je také skvělým kytaristou a houslistou. Jakub zde přednesl písně nejen z repertoáru zmiňovaného velikána z řad umělců. Obdivoval natolik Elvise za to, jakou show vždy uměl vytvořit, že se stal jeho velice dobrým imitátorem. Budete-li mít možnost si ho zajít někam poslechnout, udělejte to. Nebudete litovat. 

 

Odpolední, nedělní program tradiční pouti v Touchovicích slovem provázel Milouš Červencl a vydařené počasí, bohatý program a velice příjemná atmosféra, kterou místní občané uměli vytvořit, to vše vedlo k velice vydařené akci.

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *