Záhady 2. světové války – 1.díl Foo Fighters 4.94/5 (16)

Záhady Ze světa

Tento název si zasloužily neidentifikovatelné létající objekty za druhé světové války od spojeneckých pilotů, kteří měli možnost s těmito tajemnými létajícími objekty setkat. Tyto neidentifikovatelný objekty se objevovaly nad Evropou a Tichým oceánem.

Piloti je popisovali jako malé zářící létající koule, které je dokázaly nějakou dobu pronásledovat stíhačky amerických pilotů. Tyto záhadné objekty se nikdy nechovaly nepřátelsky, jen se držely v povzdálí amerických pilotů. Byly úžasně rychlé, nikdo je v té době nemohl jim uletět, dostihnout a ani sestřelit.

Armáda Spojených států Amerických i armáda Velké Británie vždy Foo Fighters popíraly její existenci. Nicméně jejich zmínky se opakují v různých leteckých záznamech a to v letech 1942 až 1945. Tyto zmínky popisují jako zvláštně zářící rychle létající objekty na nebi, které se hladce pohybovali kontrolovaným pohybem, jako kdyby je někdo pilotoval.

První zmínka je z února 1942, kde křižník USS Houston zaznamenal několik žlutobílých koulí podobající se popisu Foo Fighters. Další zmínky jsou z 14. listopadu 1943 u města Schweinfurt , 23. listopadu 1944 bombardér B-17 letící na Německem zpozoroval deset zvláštně svíticích koulí, které měnily barvu a od roku 1944 až 1945 byly Foo Fighters zpozorovány na hranicí Francií s Německém a pravidelně tento zvláštní  létající předměty doprovázely spojenecké piloty.

Co tedy doopravdy zpozorovali američtí piloti, kteří těmto předmětům dali název Foo Fighters? To asi už nikdy nezjistíme.

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *