Unikátní metoda vzdělávání dětí v Karlových Varech 1/5 (2)

Karlovarský kraj Zajímavosti

PlayWisely® neboli Moudré hraní je ucelený, vědecky podložený a současně zábavný způsob hraní, který využívá přirozené schopnosti učení a pohybu dítěte od 4 měsíců do 6 let. PlayWisely rozvíjí u dětí zejména zrakové a jazykové dovednosti – řeč, hlas a sluch a schopnosti spojené s učením se – pozornost, poznávání a paměť. Dále se metoda zaměřuje na rozvoj pohybových dovedností –  hrubou a jemnou motoriku, vizuomotoriku, koordinaci pohybů, orientaci v prostoru, rovnováhu atd. a to vše v souladu s psychomotorickým vývojem dítěte.

Šárka Škodová, maminka tří dětí a majitelka Klubu Rubikon, který provozuje lekce PlayWisely v Karlových Varech, k popisu doplňuje: “Dětský mozek je po narození naprogramován pouze z 50% a druhých 50% máme v rukách my – rodiče. Metodu PlayWisely vnímám jako dobrého pomocníka.”

Základem PlayWisely® programu je sada speciálních výukových karet, které jsou variací obrázků, zvuků, slov, čísel, barev, velikostí a tvarů. Každá lekce trvá 30 minut a je rozdělena na několik částí. Začíná se hrou s výukovými kartami, pokračuje částí pohybovou a končí opět hrou s kartami. Lekce probíhají individuálně nebo ve skupince 2 či 3 dětí tak, aby byl zachován individuální přístup ke každému dítěti. Lekce jsou vhodné i pro děti s určitým handicapem, autismem či downovým syndromem.

“Rodič je po celou dobu lekce přítomen, aby zajistil dítěti pocit bezpečí a lásky, což jsou důležité, avšak často opomíjené skutečnosti při vývoji dítěte”, zmiňuje Šárka Škodová.

Lekce PlayWisely probíhají v učebně na adrese Karlovy Vary – Rybáře, Buchenwaldská 460/7 (5.patro) a probíhají po předchozí domluvě po celý týden. Více informací naleznete na internetových stránkách www.klubrubikon.cz

Šárka Škodová na závěr dodává: „Pro většinu rodičů je těžké si představit, o čem PlayWisely vlastně je a jak na to dítě zareaguje. I proto máme první – ukázkovou lekci zdarma. Až potom se rodiče rozhodují, zda se na lekce přihlásí či nikoliv. Ukázkovou lekci je možné si rezervovat pomocí objednávkového formuláře na našich webových stránkách.“

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *