V Ústeckém kraji opět vítězily děti Dosud nehodnoceno.

Události Ústecký kraj

Ústí nad Labem – V pondělí v prostorách Krajského úřadu ústeckého kraje náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová předala ocenění výhercům druhého ročníku soutěže o Hejtmanův pohár. Vítězem se stali žáci Gymnázia a Střední odborné škola, Klášterec nad Ohří, na druhém místě skončila Základní škola Aloise Klára Úštěk a třetího, bronzového místa dosáhli sportovci z Dětského domova, Základní školy a Střední školy, Duchcov. Soutěž je založena na překonávání dráhy sportovních dovedností, kde si žáci prověřují sportovní všestrannost. Hodnocení je řešeno bodovým systémem, největší šanci na výhru pak má nejaktivnější škola.

„V Ústeckém kraji má sport velmi dobrou pozici ve všech svých odvětvích i věkových kategoriích. Do sportování se zapojují již mateřské školky v programu Den dětí na startu, v rámci starších dětí máme projekt Atletika pro děti, výraznou podporu kraje věnujeme Labe aréně v Račicích, kde vzniká národní olympijské centrum vodních sportů,“ sdělila při svém úvodním projevu Jana Vaňhová. Sportovní aktivity v regionu probíhají s finanční podporou Ústeckého kraje. Zmínila rovněž úspěšnou celostátní zimní olympiádu dětí a mládeže organizovanou v našem regionu.

Poděkování především pedagogům za aktivní práci vyslovil Výkonný ředitel pořádající Asociace amatérských sportů ČR Jakub Molnár zase poděkoval především pedagogům za jejich aktivní přístup a práci s dětmi na tomto poli.

„Prvotním cílem projektu není vítězství, chceme, aby žáky sportování hlavně bavilo,“ vysvětlil. Jak upřesnil, do druhého ročníku soutěže Hejtmanův pohár se v Ústeckém kraji zapojilo 29 škol s celkovým počtem 7 753 žáků. „Naší snahou je, aby v příštím roce žily sportem celé školy,“ dodal Jakub Molnár.

Hejtmanův pohár je soutěž pro základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií, která oslovuje žáky od 1. do 9. třídy. Soutěží se ve 14 krajích o 14 pohárů a finanční odměnu 10 tisíc korun pro každou vítěznou školu v kraji. Prémiový ročník odstartoval ve 2. pololetí školního roku 2015. A kam poputují letošní výhry v Ústeckém kraji? „Peníze budeme samozřejmě investovat zpět do sportovních aktivit,“ potvrdily nám pedagožky ze všech tří oceněných školských zařízení.

(msn)

foto: Ústecký kraj

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *