Rakovnické Centrum psychologicko – sociálního poradenství získalo nové prostory Dosud nehodnoceno.

Středočeský kraj Události

Rakovník – Novým působištěm Centra psychologicko-sociálního poradenství SK se stal bývalý Domov Na Zátiší v Rakovníku. Tato příspěvkové organizace Středočeského kraje, se již 32 let zabývá poskytováním bezplatné služby odborného sociálního poradenství – individuálního, partnerského, manželského, rodinného i sociálního poradenství, realizaci příprav žadatelů o náhradní rodinnou péči i realizaci vzdělávacích aktivit realizovaných VISK.

Přestěhování centra předcházela důkladná rekonstrukce objektu, který na jaře opustili senioři, jelikož i ti se stěhovali do nových prostor.

Slavnostního otevření se kromě zástupců zhotovitelů z různých firem s dalších subjektů, zúčastnili i senátorka a krajská radní pro oblast sociálních věcí Emilie Třísková , senátorka Zdeňka Hamousová a starosta Rakovníka Pavel Jenšovský .

„Jsem ráda, že se podařilo klientům centra, které dlouhé roky poskytuje cenné služby obyvatelům Rakovnicka, zajistit komfortnější a velkorysejší prostory a jeho zaměstnancům lepší zázemí pro práci. Myslím, že to byly velmi dobře investované peníze, které kraj do této akce vložil,“ poznamenala radní Emilie Třísková. Rozsáhlá rekonstrukce vyšla na více než 4,6 milionu korun, které kraj uvolnil ze svého investičního fondu. Dalších bezmála 240 000 korun na datové rozvody a instalaci domácích telefonů přidala sama příspěvková organizace.

„Za dobu naší činnosti jsme se stěhovali už třikrát a doufám, že už naposledy. Věříme, že nové prostory budou pro naše klienty příjemné a budou ještě lépe vyhovovat charakteru naší činnosti. Naši klienti mají nyní k dispozici mimo jiné i bezbariérový vstup do budovy, v jejímž přízemí sídlíme,“ konstatovala ředitelka Centra sociálně-posychologického poradenství SK Marcela Škábová.

(msn)

foto: Středočeský kraj

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *