„Hm, tak tady nic neuvidíme,“ říká fotograf 3.5/5 (2)

Cestování Ústecký kraj

Teplice – „Tady to je. Odsud musí být nádherné panorama,“ říká Martin Šmíd amatérský fotograf z Kroměříže ke své manželce, když dorazili ke Kudlichovu pomníku nad Teplicemi. Tato dominanta je zde na počest Hanse Kudlicha, poslance říšského sněmu, který v roce 1848 navrhl na půdě Vídeňského parlamentu zrušení roboty.

„A je to v háji, žádné fotky panoramat nebudou,“ říká fotograf zklamaně. Vyhlídka je totiž zacloněna vzrostlou vegetací, jelikož se o dané místo zřejmě dlouho nikdo nestaral. Na tohle ovšem upozorňují místní obyvatele již poměrně dlouho.

My víme, že vyhlídka, tak, aby plnila svůj účel, není z Památníku Kudlich ideální. Ale ono není snadné kácet zdravé stromy pouze kvůli vyhlídce. V průběhu měsíce května jsme tam byli z podnětu občanů na místním šetření a rozhodli se v době vegetačního klidu upravit část keřového patra a odstranit několik náletových dřevin malých obvodů kmínku. Bohužel už teď vím, že efekt nebude perfektní, ale alespoň se část „vyhlídky“ trochu prosvětlí,“ sděluje Dagmar Teuschelová z magistrátu města Teplice. Ona osobně se však domnívá, že vyhlídka na Teplice není tou alfou a omegou tohoto „odpočinkového a vycházkového“ místa. Ovšem město prý udělá alespoň něco pro to, aby vyhlídka na panorama Teplic byla částečně obnovena.

Já jsem původně krajinář,“ doplňuje pan Šmíd. „Kdybys se tady o to starali průběžně a ne jednou za „uherák“ tak tady tyhle javory, co tu cloní nejvíce nemusely být. To jsou totiž náletové dřeviny. To, že sem jednou za rok někdo naběhne se strunovkou je sice hezké, ale poněkud nedostatečné.“

Pan Šmíd není jistě jediný z lázeňských hostů, kteří sem zavítali a byli zklamáni. Uvidíme, jak se město k této výzvě postaví.

 

(msn)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *