Studenti děčínské ČVUT budou mít k dispozici zajímavý projekt 3/5 (2)

Recenze Ústecký kraj Věda

Děčín – Studenti děčínské pobočky dopravní ČVUT budou mít k dispozici moderní vizuální a simulační techniku dopravních systémů. Projekt v hodnotě 16 miliónů korun umožní studentům podílet se na tvorbě jednoho z nejmodernějších vozidlových simulátorů v Čechách. Ten bude umět modelovat dopravní situaci a následně sledovat chování řidiče, jeho únavu a pozornost, kterou věnuje řízení.

Dále se tomuto pracovišti dostane významné investice se v období 2016 – 2018 a to díky programu přeshraniční spolupráce. Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014 – 2020.

Tento program bude financovat projekt Využití moderní vizuální a simulační techniky v oblasti dopravních systémů. Výsledkem projektu pak bude realizace již zmíněného vozidlového simulátoru na pohyblivé plošině a vybudování interaktivní seminární a zasedací místnosti, což bude mít výrazný dopad na výukový proces a tvorbu bakalářských a diplomových prací na děčínském pracovišti a i na další zapojení do vědecko-výzkumné činnosti Fakulty dopravní.

„Hlavním příjemcem v tomto přeshraničním projektu je sdružení BIC-Forum Wirtschaftsförderung e.V. ze Saska, jeho partnerem na saské straně je pak Ústav energetiky a dopravy na Západosaské vysoké škole ve Cvikově (Zwickau). Na české straně jsou partnery projektu ČVUT Praha, Fakulta dopravní, pracoviště Děčín a Okresní hospodářská rada v Děčíně,“ řekla nám k projektu Markéta Lakomá tisková mluvčí města Děčín V rámci této spolupráce proběhnou i dvě letní školy – v roce 2017 ve Zwickau a následující rok v Děčíně, jejichž cílem bude vzájemná výměna studentů mezi těmito školami. Projekt by měl i prohloubit spolupráci akademického prostředí s podnikovou praxí a zatraktivnit tak studium dopravních oborů na děčínském pracovišti Fakulty dopravní ČVUT.

Tento přeshraniční projekt byl oficiálně zahájen setkáním projektových partnerů ve Zwickau 20.9.2016.

 

(msn)

foto: MgM. Děčín

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *