Záhady 2. světové války – 8. díl Hitlerovo sluneční dělo 4.43/5 (7)

Záhady Ze světa

Jak je známo, Hitler se snažil za druhé světové války vyvíjet různé zbraně tzv. Wunderwaffen, aby získal dominanci nad ostatními státy nebo dokonce nad celým světem. Jeden z projektů bylo orbitální sluneční dělo, na němž pracovali němečtí vědci během druhé světové války. Toto dělo mělo obíhat nad zemí ve výšce okolo 8 tisíc kilometrů a mělo být sestaveno z mnoha zrcadel, které měly odrážet sluneční paprsky do jednoho konkrétního bodu na Zemi.

Tento obří hybrid satelitu by měl dosahovat velikosti devíti kilometrů čtvereční. Naštěstí nacisté neměli dostatek času, aby tento projekt dokončili. Tato zbraň by pak umožňovala nacistům ovládat svět tím, že by mohla vypalovat celá města a dokonce dostat místa v oceánu do varu. Naštěstí Hitler by potřeboval ještě zhruba 50 let k dokončení tohoto projektu. Nestalo se tak.

Mimo tento projekt existovaly i další takzvané zázračné zbraně, které měly zvrátit válku na stranu nacistů. Ani jednu z těchto zbraní však nedokázali zapojit do války včas nebo ve větším počtu zbraní. Je ale jasné, že výzkum nacistů ovlivnil vývoj technologií ve zbrojním průmyslu po celém světě.

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *