Chomutovské děti se setkaly s krajským hejtmanem 1/5 (2)

Události Ústecký kraj

Žáky dvou pátých tříd Základní školy Hornická Chomutov ve čtvrtek v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje přivítal hejtman Oldřich Bubeníček spolu s Jaroslavem Komínkem krajským radním pro oblast dopravy a silničního hospodářství. Návštěva byla vyvrcholením a odměnou za účast v soutěži vyhlášené odborem dopravy krajského úřadu na téma „Mé nejlepší cestování“ se zaměřením na veřejnou dopravu regionu.

Oldřich Bubeníček seznámil děti se strukturou a kompetencemi krajů. Přiblížil jim oblast dopravy, zdravotnictví, ale i středního školství či podporu mládežnického sportu.

„Jednou to budete vy, kdo bude řídit města v našem regionu a možná zasednete i zde v zastupitelstvu kraje,“ dodal Oldřich Bubeníček s přáním dobrých studijních výsledků. V rámci zkoušky hlasovacího zařízení v konferenční místnosti nechyběla ani malá soutěž z historie a současnosti Ústeckého kraje. Třem nejbystřejším žákům předal Oldřich Bubeníček malé dárky.

„V rámci odboru dopravy spolupracujeme s dětmi a mládeží všech věkových kategorií z různých míst kraje,“ dodal k akci Jaroslav Komínek s tím, že na výsledných pracích převažovala barva zelená, která je symbolem krajské autobusové dopravy. Návštěva žáků byla rovněž součástí občanské výchovy základních škol. Nejlepší práce jsou vystaveny ve foyeru krajského úřadu.

(msn)

foto: Ústecký kraj

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *