Narozeninový koncert Magdalény 5/5 (1)

Kultura Rozhovory Středočeský kraj

9. 10. 2016, dlouho očekávaný příjemný nedělní podvečer je tu. Společenské oblečení, ještě domalovat pusu, nasedám do auta mé kamarádky Pavly a vyrážíme z Černého Mostu směr Český Brod. Pavla si mě dobírá: „Máš lístky na koncert?“ Zděsím se, neboť lístky přece měla vytisknout Pavla. „Neboj, mám je v kabelce“, směje se Pavla. „Uf“, holčičí večer může začít. Tak a jedeééém ….. Jedeme na narozeninový koncert mé úžasné kamarádky a zpěvačky Magdalény, která vstoupila jako „nádherně zabalený hudební dárek“ do mého života tento rok v únoru.

Zpěvačku Magdalénu prostě nepřehlédnete, natož přeslechnete  Retročervené šaty s bílými puntíky převázané bílou stuhou s mašlí, červené lodičky, bílé kulaté náušnice a nezaměnitelný hlas. „Tahle holka má prostě styl! A ke všemu si své texty písní a hudbu skládá sama“. Mě tedy svým velkým srdcem a přímou povahou oslovila hned na začátku. Nejen, že má odvahu jít za svým snem a ani náhodou u toho nezanedbává své dvě děti Marianku a Honzíka, ale dokáže si vychutnávat i polibky všedních krás ze strany svého umělecky založeného manžela, Jana Urbana, který je také její velkou inspirací a oporou při budování její hudební kariéry.

Narozeninový koncert MagdalényAutorské písně Magdalény se Vám brzy dostanou „pod kůži“. Některé Vás rozveselí , většina z nich je o lidech a jsou psané vlastní zkušeností. Jdou pod povrch k jádru lidské povahy, a nutí Vás zároveň o svém životě přemýšlet. Tak jako každý z nás si skládáme puzzle vlastního života, tak Vám Magdaléna může přinést prostřednictvím svých písní i ten určitý střípek náhledu na život. Dodá Vám slunce díky její pozitivní a nezkrotné energii na pódiu, kdy se podobá chvílemi až rozjetému vlaku, který na narozeninovém koncertu v Českém Brodě nezastavilo ani Magdalény dočasné nachlazení . Prostřednictvím Magdaléniných písní můžete v sobě nechat rozeznít svatební zvony a nebo se toulat myšlenkami s měsícem .

Magdaléna začínala svou pěveckou kariéru jako vokalistka jedné velké české zpěvačky, které si také já, stejně jako Magdaléna, nesmírně vážím. Budu Vás chvíli napínat a nechám Vás hádat, kdo je onou skvělou dámou, přezdívanou „lady soul“. Ještě nevíte? Malá nápověda jejích největších hitů jako např. „Večerem zhýčkaná“, „Ten vůz už jel“ nebo „S tím bláznem si nic nezačínej“. Ano  – je to Marie Rottrová, která byla významným hostem tohoto koncertu. Marie Rottrová křtila v únoru Magdaléně první sólové CD. Mezi několika významnými textaři, které pro Marii Rotrrovou psali texty jejích písní byl také Jaroslav Wykrent. Ten napsal také pro zpěvačku Magdalénu píseň, která zazněla a nese název „Medová slovíčka“.

Koncert Magdalény byl balzámem pro nejen naši „holčičí“ duši, protože v publiku sedělo i velké množství mužů, které obě zpěvačky učarovaly každá svým vlastním způsobem. Na tomto místě bych ráda zmínila i skvělý herecko-pěvecký výstup dalšího hosta, muzikálového herce a zpěváka, partnera Magdalény, Jana Urbana. Ten své ženě pěvecky lásku vyznal přímo na pódiu před diváky. Jan Urban je podepsán jako spoluautor  pod třemi písněmi Magdalény , jež nesou název „Polibky všedních krás“, „Kouzlo Vánoc“ a „Stopy“. Samotné Magdaléně se nedá upřít ani herecký talent, neboť svými komentáři a volbou písní dokázala vtáhnout publikum do dění na pódiu. Takže pevně věřím, že o této nadějné, česky zpívající, zpěvačce ještě uslyšíme. Já rozhodně nelitovala!

A ještě malý dovětek závěrem.  Kdo jste případně již nedostali  lístky na Magdalénin koncert v Českém Brodě a chcete zažít obě zpěvačky – Marii Rottrovou i Magdalénu – společně na pódiu, můžete si už nyní obstarat lístky na velký Galakoncert Marie Rottrové v O2- Aréně (20. 12. 2016), kdy jedním z jejích hostů bude právě  Magdaléna. My s Pavlou rozhodně další společnou  „dámskou hudební  jízdu“  rády  podnikneme!

Hádanka pro „zasvěcené“: „Kolik Magdaléniných písní naleznete výše v textu?“

PS: Pomůcku naleznete v Magdalénině autorském CD a jedeééém … a nebo rešerší na www.magdalenadunaband.cz)

img_8632

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *