Remorkér Beskydy opět vyplul na pomoc 5/5 (2)

Recenze Události Ústecký kraj

Děčín – Je neděle půl hodiny před polednem a ZKMR Beskydy vyplouvají na jednu ze svých pomocných plaveb. Německá hotelová loď Sans Souci se dostala do nesnází díky svému ponoru a takřka trvale nízkému stavu vody na Labi.

„Okolo jedné hodiny bychom s sní měli setkat ve Hřensku a pak ji potáhneme až do Ústí ke Střekovu,“ říká kapitán Weinlich, velitel Beskyd, zatímco lodníci spouštějí kotvu, ke známému manévru z Pirátů z Karibiku. Beskydy se nyní otáčejí na kotvě přídí proti proudu, ovšem podstatně méně dramaticky, jak loď Jacka Sparowa.

Sans Souci však nedojíždí. Na palubě došlo k problému a jeden z cestujících musel být převezen k lékaři. Teprve pak mohla tato kráska vplout do českých vod, takže ve Hřensku je až chvíli před druhou.

Posádka Beskyd, jakoby k lodi už patřila. Jak ona, tak oni jsou již veterány říční plavby. Ale svou práci zvládají bezvadně, tak Sans Souci je velmi brzy připoutána na vlečném laně a nyní je možno vyplout na dlouhou plavbu ze Hřenska do Ústí nad Labem, kam soulodí doplouvá po osmé hodině večerní.

„Tím, že je táhneme a máme vzadu kolesa, tak jim ženeme vodu pod příď. Tím jim přidáváme patnáct centimetrů vody a oni už mohou plout,“ dodává kapitán Beskyd na vysvětlenou.

V půl deváté večer se obě lodi oddělují a každá pokračuje ve své cestě. Jedna do Ústeckého přístavu a druhá kamsi směrem na Mělník.

 

(msn)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *