V Jihlavě vystoupí folklorní tanečníci Dosud nehodnoceno.

Kraj Vysočina Kultura

Jihlava – První listopadový víkend se v Jihlavě uskuteční Tvůrčí taneční dílna. Tuto již osmou celostátní přehlídku choreografií folklorních souborů z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury a pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana pořádá NIPOS ve spolupráci s dalšími partnery. Dvoudenní přehlídkové dění v jihlavském DKO s. r. o. zahájí v pátek 4. listopadu v 19 hodin odborný seminář, který bude věnován problematice jevištního svícení a povede jej zkušený lektor Vladimír Burian

V průběhu přehlídky vystoupí celkem čtrnáct folklorních souborů z Čech i Moravy a představí to nejzajímavější, co v posledních letech v rámci tohoto specifického jevištního žánru vzniklo. Na sobotu je připraven seminář mluveného slova a práce s hlasem vedený lektorkou Olgou Strašákovou. Samotný program přehlídky začne v sobotu ve 14 hodin. Vstupné na akci je zdarma.

V programu vystoupí soubory Český lidový soubor Chrudim, Čtyřlístek Nové Strašecí, Gaudeamus VŠE Praha, Jarošovci Mělník, Kamýčan Kamýk nad Vltavou, Kohoutek Chrudim, Lipka Pardubice, Mladina Plzeň, Ondřejnica Stará Ves nad Ondřejnicí, Radhošť Rožnov pod Radhoštěm, Rokytka Rokycany, Salajka Dambořice, Veselá Partyja Boršice, Vycpálkovci Praha.

(msn)

foto: Ministerstvo kultuy

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *