Balónky nesly přání k Ježíškovi 3/5 (2)

Události Ústecký kraj

„Jééé mamí, tamhle je elektrické auto. Viď že se můžu svézt?“ prosí Petřík Hadraba svou maminku, která s povzdechem míří i s ratolestí k jeho vysněné atrakci. Ve čtvrtečních odpoledních hodinách totiž proběhl na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem Den s Centropolem. Tato kulturní akce byla pojata jako slavnostní zakončení Ústeckých Vánoc. Pořadatelé akce připravili krom občerstvení ve formě svařáku a klobás i bohatý program pro děti i dospělé. Návštěvníci si mohli vyzkoušet malování vánoční keramiky a výrobu svíček či fotokoutek, malování na obličej a airbruh tetování.

V tento okamžik měly děti také poslední šanci napsat Ježíškovi. Byly zde připravené balónky, které měly přání odnést do nebe. Však se také této šance mnoho ratolestí chytlo. A jaká přání nesla? No, to vědí jen dva. Pisatel a adresát.

K večeru došlo i na vystoupení Moniky Absolonové, Lenky Graf, při jejíž skladbě nastalo rozsvěcení svíček a prskavek. Také zde vystoupil dětský pěvecký sbor Korálek.

V rámci celé akce k zakončení Ježíškovi cesty (probíhala během celého adventu) došlo ke slosování o tři tablety a vyhlášení vítězů soutěže.

Významným prvkem dne se stalo slavnostní předávání vánočních dárků dětem z azylového domu Orlická v Ústí nad Labem, kdy dětem dárky předala Lenka Graf jenž je zakladatelka charitativního projektu Centropol – Energie pomáhá.

Večer byl zakončen slavnostním ohňostrojem.

 

(msn)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *