Známé KnihoBudky se rozšířily i do Teplic 3/5 (2)

Kultura Ústecký kraj

Teplice – I do Teplic se rozšířil projekt tzv. Knihobudka. Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice se rozhodla zapojit do tohoto projektu tím, že jednu instalovala v OC Galerie.

Co je to Knihobudka? Jedná se o neziskový projekt, vzniklý v létě 2013. Podporu projektu převzala společnost Telefónica O2 „Think Big“. Cílem akce bylo transformovat 7 vysloužilých telefonních budek na malé bezplatné knihovny. Umístěny jsou ve veřejném prostoru v Praze a okolí. Příprava trvala rok a tak na konci února 2014 se v Praze objevilo těchto 7 maličkých knihoven. Ovšem nezůstalo jen u toho, proto se během roku objevily další KnihoBudky na mnoha místech v České republice. V současné době je po Čechách a celkem 25 takových zařízení a od 5. února 2017 je taková i v Teplicích.

Použití zařízení je zdarma a není nutná žádná registrace, knihu je možno si půjčit, věnovat, vzít nebo vyměnit v KnihoBudce za jinou. Také je možno knihy přemisťovat mezi jednotlivými Knihobudkami.

„Máte doma knížku, kterou už jste přečetli, ale je vám líto ji vyhodit? Přineste ji do KnihoBudky a vyměňte ji za jinou. Nebo ji tam prostě jen nechte, ať si ji může přečíst někdo jiný. KnihoBudky slouží k bezplatnému půjčování a výměně knih.

Touto cestou bych chtěla požádat veřejnost, pokud máte i větší množství knih, které již neupotřebíte, ráda je přijmu jako dar do záložního fondu. Po otevření by si měla začít žít svým vlastním životem. Ale i tak jednou týdně budu doplňovat a oživovat o tituly ze zdrojů, které se nám dostanou darem od veřejnosti,“ říká patronka adopce Michaela Habenichtová vedoucí sekretariátu školy. KnihoBudka v Teplicích se nachází v suterénu OC Galerie hned vedle eskalátoru.

(msn)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *