Ukliďme Česko - Litoměřice uklizeny

Ukliďme Česko – Litoměřice uklizeny 3/5 (2)

Události Ústecký kraj Zajímavosti

V Litoměřicích se téměř 140 dobrovolníků se zúčastnilo akce Ukliďme Česko. Uklízet na Litoměřicku přišli klienti i zaměstnanci azylového domu NADĚJE Litoměřice, senioři z Klubu českých turistů Litoměřice, děti i dospělí z turistického oddílu mládeže Litomíci z Litoměřic i Žitenic, turistického oddílů při ZŠ Havlíčkova, nechyběli ani zástupci města, jmenovitě místostarosta Karel Krejza a vedoucí odboru životního prostředí Pavel Gryndler, pomocnou ruku přidal dokonce ministr životního prostředí Richard Brabec.

„Uklízeli jsme místo na cyklostezce Litoměřice – Křešice, těsně za Litoměřicemi. Podle odhadů jsme zde sebrali okolo 300 kg odpadků a 11 pneumatik,“ sdělila Katka Krňáková, koordinátorka na místě sběru. Jen 10 pytlů odpadu nasbíralo za Penny marketem osmnáct lidí bez domova a dva zaměstnanci azylového domu NADĚJE.

„Chceme dát najevo, že na prostředí, ve kterém žijeme, nám záleží,“ vysvětlili dobrovolníci. Další desetičlenná skupina lidí pak nasbírala 16 pytlů odpadu v okolí soutoku řeky Labe a Ohře.

Uklízelo se také na Střeleckém ostrově a v okolí letního kina, šestnáct dobrovolníků uklidilo skládku u krematoria Richard. Celkem 300 kg odpadu zde pomohl sebrat ministr životního prostředí Richard Brabec.

„Nepořádek jsme odstranili také ze Seifertovy ulice, neplánovaně jsme přidali okolí trati i horního nádraží, suchou lebedu u nové lávky horního nádraží a okolí vlakové zastávky Cihelna,“ dodala Rita Vlčková, koordinátorka projektu Zdravé město Litoměřice.

„My turisté si přírody vážíme, odpadky bychom nikdy jen tak nezahodili. Rozhodli jsme se přidat ruku k dílu, aby naše životní prostředí bylo opět krásnější,“ uzavřela předsedkyně Klubu českých turistů Litoměřice Jana Wünschová, která dodala, že akci podpořilo 38 seniorů z Litoměřic, ale i Ústí nad Labem či Karlštejna.

(msn)

foto: Město Litoměřice

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *