Raková je součástí ME WU17

Raková je součástí ME WU17 4.88/5 (8)

Plzeňský kraj Události

Na první pohled bezvýznamná obec o kapacitě přes dvě stě stálých obyvatel, která se nalézá asi 6 km od Rokycan a 20 km západně od Plzně. Ale opak je pravdou. Od doby, kdy obec se rozhodla investovat do projektu „Sportovní areál Raková“, tak se sem hrnou národy z celého světa. Jen v loni obec navštívili i ze Spojených arabských emirátů, Česká reprezentace a další. Všem se tu moc líbilo a místní fotbalové hřiště udělalo dojem.

I když Rakovou čeká ještě mnoho stavebních etap, již zde se nachází krásný stadion se zázemím pro fotbalisty, tréninkové fotbalové hřiště, hospoda, dětské hřiště a in-linová dráha společně s hasičárnou.

Raková hostí letos mladé talentované fotbalistky z Norska jako tréninkový areál a základna pro spřádání taktiky pro letošní soutěž mistrovství Evropy žen do 17 let. Byli jsme se podívat na trénink mladých Norek. Jejich přístup učaroval místnímu obyvatelstvu. Děvčata tvrdě dřou, učí se novým taktikám, které chtějí využít ve prospěch výsledků v soutěži. Mladé Norky zatím neměly moc štěstí, mají první zápas za sebou na hřišti v Domažlicích, kde podlehly týmu z Nizozemí 1:3. Nyní se připravují na zápas proti Irsku, který se odehraje 5. Května v 11 hodin Plzni Doosan Aréně a věříme, že malá obec Raková přinese štěstí a úspěch v tomto duelu.

Tento projekt má mnoho úspěchů a věříme, že obci Rakové se povede toto dílo dotáhnout až do konce.

(redakce)

 

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *