Pozor na smrtelně nebezpečnou rýži

Pozor na smrtelně nebezpečnou rýži 3.67/5 (6)

Celá ČR Zajímavosti

O tom, že lidská chamtivost a vypočítavost jde i přes mrtvoly víme. Známe to ostatně i z naší země, kdy všehoschopní podnikavci prodávali jedovatý alkohol jako běžný konzumní alkohol a doplatilo na to několik lidí. Podobně nebezpečný případ se před Vánocemi odehrál v Nigérii, kdy celníci zadrželi rýži, která se jim velmi nelíbila. To, na co přišli, skutečně vyráží dech a může se týkat i nás.

Každý rok Čína vyprodukuje přibližně 1,4 milionů tun rýže jen na export. To z této země činí jednoho z top dodavatelů rýže na světě. Nicméně, co nás šokovalo, bylo, že Vietnam vydává rýži pod názvem Čínská rýže, která je opravdu nebezpečná pro naše zdraví. Možná nebudete věřit, ale je vyrobena z plastu. Naštěstí vám poradíme, jak velmi jednoduše odhalit jakoukoliv umělinu v této pochutině.

Jak zjistit poživatelnost rýže?

Test vodou:

Do sklenice vložte lžíci rýže. Organická a tedy přírodní rýže se vždy usadí na dně. Syntetická rýže vám bude plavat na povrchu.

Rozdrcení zrnek:

Když rozdrtíte pár zrnek rýže a vznikne vám bílý prášek, pak je rýže organická. Pokud jsou však uvnitř rýže nějaké žluté skvrny, pak je produkt vyroben ze syntetických materiálů.

A nakonec, zkouška ohněm:

Zkuste pár zrnek rýže zapálit pomocí zápalky, Pokud začnou hořet, v žádném případě tuto rýži nejezte!

Ostatně shlédněte přiložené video, abyste se přesvědčili, co můžeme nacpat do žaludků.

https://www.youtube.com/watch?v=ogz9n9kE_Fw

(redakce)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *