Vládní krize. Budou předčasné volby?

Rozjíždí se pražský Majdan? 3.67/5 (3)

Celá ČR Události

„Včerejší mnohatisícové protesty v Praze, Brně, Plzni, Liberci, Českých Budějovicích, Zlíně a Olomouci, které vytvořila vládní krize, mohou mít dalekosáhlé následky,“ myslí si podplukovník Ivan Kratochvíl vedoucí spolku Českoslovenští vojáci v záloze pro mír.

Podle jeho názoru požadavky na odvolání vicepremiéra a ministra financí hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše přerůstají do výzev k odstranění prezidenta, na jehož adresu demonstranti pronášeli hanlivá slova. Trvali na tom, že hlava státu porušuje Ústavu České republiky. Události v České republice mají připomínat scénář Majdanu. Nyní už totiž jde jednoznačně o útok na prezidenta Miloše Zemana za účelem jeho odstranění, nebo při minimální verzi k jeho takovému pošpinění, aby již nebyl důvěryhodnou postavou české politické scény.

ČSSD jako politická strana díky práci svého vedení již ztratila svůj kredit mezi voliči. Nezbývá ji tak než buď čestně odejít do hluboké opozice a provést sebeočištění, nebo násilný převrat. Je evidentní, že si zvolila druhou variantu, tak jak je v plánu už delší dobu.

„Položme si otázku: V čem je podstata věci? Mám obavu, že v tom, čeho se nejvíce děsíme. Zaplavení republiky nezvládnutelným počtem islámských nájezdníků a možná… válka s Ruskem. Ukrajinci se to již učí. Čeká to i nás?“ dodává Kratochvíl na závěr.

(redakce)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *