Princezna Diana zemřela před 20 lety

Princezna Diana zemřela před 20 lety 3.88/5 (8)

Rozhovory Události Ze světa

Dnes je tomu 20 let, kdy zemřela jedna z nejznámějších členek britské královské rodiny – Diana, princezna z Walesu, rodným jménem Diana Frances Spencerová. Zahynula 31. srpna 1997 ve věku 36 let v Paříži při autonehodě. Dodnes nikdo neví, co se tehdy doopravdy stalo.

Diana byla první manželkou prince Charlese následníka britského trůnu a matkou jeho dvou synů. Po rozvodu s Charlesem využila svou popularitu a soustředila se na charitativní práci pro Červený kříž a zejména na boj proti AIDS a pozemním minám.

Diana studovala v Riddlesworth Hall v Norfolku a poté ve West Heath Girls‘ School v Sevenoaksu, kde však byla považována za podprůměrnou studentku. Nezvládla zkoušky, a tak v roce 1977 školu opustila a přestoupila na Alpin Videmanette soukromou dívčí školu v Rougemont ve Švýcarsku. Nikdy nevynikala v učení, ale ve West Heath v Kentu v roce 1977 byla odměněna speciální cenou za svojí práci (službu). Byla popisována jako dívka, která ví, co je potřeba udělat, a dělá to, jak si myslí, že je to správně.

Když se vrátila ze Švýcarska do Londýna, krátkodobě tam pracovala jako chůva a vychovatelka před tím, než se stala učitelkou v mateřské škole. Diana byla talentovaná amatérská zpěvačka, vynikala ve sportu a údajně toužila být tanečnicí.

Svatba s následníkem britského trůnu tuto původně neznámou mladou ženu vynesla na výsluní světové popularity, Po dramatickém rozvodu s britským princem se seznámila s egyptským magnátem Dodim al-Fayedem, který byl podle jistých zdrojů zapleten do obchodu se zbraněmi s vazbami na různé teroristické organizace. Tato známost ji však nakonec stála život, když byla ve špatnou dobu na špatném místě. Při automobilové honičce jejich vozidlo nabouralo a oba zahynuli.

(redakce)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *