Třináctileté čekání na hru Syberia 3 přineslo zklamání

Třináctileté čekání na hru Syberia 3 přineslo zklamání 4.57/5 (14)

Nezařazené Recenze

Ačkoliv nejsme magazín recenzující počítačové nebo konzolové hry, tak jednu recenzi si zkrátka ujít nenecháme. Určitě si mnozí pamatují adventuru jménem Syberia. Byla to hra, která si ve svém času zaujala jméno a kvalitu hry tohoto žánru. První díl této hry vyšel v roce 2002 a druhý díl zkrátka po úspěchu vyšel za dva roky v roce 2004. Když jsme ji kdysi hráli, tak jsme z těchto dvou dílů příběhů Syberie byli doslova nadšeni. Od té doby se o Syberii dlouho nevědělo. Mnozí z nás i my, když jsme zjistili, že má vyjít třetí díl Syberie, tak bylo nám úplně jasné, že tu hru musíme mít. Jenže jsme neočekávali tak velké zklamání.

V první řadě po spuštění hry jsme si všimli jedné věci, že hratelnost hry je absolutně neohrabaná a nepřesná. Dobře, řekli jsme si, že se to může stát. Ale co by se nemělo stávat, je hrubých chyb vývojářů a to v průběhu hry, které způsobovaly výpadky zvuku, výpadky grafiky, dlouhé a protivné načítání hry mezi lokacemi, špatná plynulost grafiky a časté padání hry. To jsou jasné poznatky o tom, že tato hra vyšla jako surová a nikoliv připravená k prodeji. Abychom si byli jisti, že jde o chybu na hře nikoliv na našem PC, tak jsme hráli hru několikrát a to na více herních zařízení i na PS4. Všechny varianty vykazovaly velmi podobné chyby v plynulosti hraní a herního zážitku. Na to že hra není nikterak graficky zvláštní, tak i PS4 vykazoval stejné problémy jako na PC.

Jediný co můžeme pochválit, je myšlenka celkem promyšlených hádanek a hlavolamů. Dále chválíme to, že příběh Syberie pokračuje, ale to je tak všechno. Ale v celkovém hodnocení hry je ostudou pro původní Syberii a tvůrci hry si ji určitě za rámeček nedají, zvláště když konec je absolutní zklamání pro hráče, kteří čekají hezký zajímavý konec. Nevyřešený otevřený závěr hry na nás nezapůsobil vůbec dobře. Celkové hodnocení je 60% ze 100% a to jsme velmi hodní. Takovéto hodnocení si hra zasloužila i z důvodu, že jsme hru nakonec dokázali dohrát bez jakéhokoliv návodu a pomoci.

(redakce)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *