Hudební rok Alice Bonde - od školního sboru ke hvězdám

Hudební rok Alice Bonde – od školního sboru ke hvězdám 3.67/5 (6)

Celá ČR Kultura Rozhovory

Ne nadarmo se show byznys připodobňuje k Vesmíru. I zde, jako ve kosmu, jsou hvězdy. Jenže tohle nebe je hudební. Jsou zde mladé hvězdy, ať už vznikly samostatně, či ve hvězdokupě, stálice, supernovy které oslnivě zazáří a pak zmizí, i zanikající, či již odumřelé hvězdy. Stejně tak jako v tom reálném Vesmíru.

Jednou z těch mladých hvězd je i Alice Bonde, o které jsme se již zmiňovali. A je jasné, že tato mladá hvězda má našlápnuto k tomu, aby se stala onou stálicí a nikoliv supernovou. Záleží to jenom na tom, jakou kategorii posluchačů ještě osloví. Zda to bude jako Lunetic, který se zaměřil jen na náctileté fanynky, které však záhy dospěly, či zda tvorba Alice bude zaměřena na široké publikum.

Alice Bonde jako spousta nových hvězd vznikla ve hvězdokupě. Tady tou hvězdokupou byl školní sbor.

„Jako malá jsem byla dost velký komediant a často se předváděla na rodinných oslavách. Po nástupu do první třídy si mě moje třídní učitelka kvůli mé hlasitosti vybrala jak do školního pěveckého souboru, tak do školního dramaťáku. Herectví jsem se věnovala 9 let, ale zpěvu jsem na chuť přišla asi o trochu víc. Očividně. Nicméně, pěvecký soubor jsem musela po čase opustit, jelikož jsem byla až moc hlasitá. Místo toho jsem začala chodit na sólový zpěv a po pár letech i na kytaru,“ popisuje Alice své začátky.

Pak se úspěchy začaly jen množit. V roce 2013 to byla hudební škola v Brooklynu a hned na to začala úročit co se tam naučila v podobě prvních autorských písniček.

Letošní rok byl pro Alici hodně plodný. Natočila dva videoklipy pod názvy: Promiň a Pod povrchem.

Jako další v pořadí bylo nazpívání celkem osmi dalších skladeb a Adventní koncert na Praze 6. Poté si zazpívala s Andreou Kalivodovou.

„Co rozhodně také považuji za úspěch, bylo, že jsem letos odmaturovala s vyznamenáním. Ale bylo to náročné skloubit zpěv a učení. Ale když se chce…“ dodává zpěvačka se smíchem.

Velký úspěch bylo umístění na Slavíku. Z loňského 93 místa skok na 60 příčku.

„Z umístění na Slavíku jsem byla vlastně šokována, jelikož jsem nečekala tak velký skok. Doufala jsem ve skok třeba o 10 míst, ale 33? Nejprve jsem na to jen koukala, jestli je to opravdu mé jméno a potom mnou projela upřímná a hřejivá radost. Opravdu. Slavík jsem sledovala už jako malá holčička a to, že se teď posouvám v příčce takovým způsobem je pro mě neuvěřitelné.

Jsem vděčná za všechny hlasy, které mi fanoušci poslali a tímto jim s pokorou děkuji. Děkuji hlavně za to, že ve mě věří a že díky nim se mohu přiblížit ke svému snu. Ještě jednou moc děkuji.“

Nový rok je už za dveřmi. Tak uvidíme, čím nás tato talentovaná dívka překvapí. Jak sama říká, máme se na co těšit.

(redakce)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *