Muzikál Muž se železnou maskou opět plnil divadelní sál

Muzikál Muž se železnou maskou opět plnil divadelní sál 4.3/5 (10)

Kultura Události

Slavný Dumasův příběh Muž se železnou maskou zná jistě mnoho čtenářů. Pokračování slavných Třech mušketýrů nenechalo lhostejné jediné klukovské srdce. V současné době pražské divadlo Brodway hraje reprízu tohoto příběhu v podobě zdařilého muzikálu a my jsme se byli podívat a zhodnotit. Osobně jsem se ptal, zda tento muzikál bude mít stejnou sílu jako jeho předchůdci, kteří zaujali první příčky nejoblíbenějších muzikálů na české scéně.

Jelikož jsme znali příběh muže se železnou maskou, tak děj nás nikterak nepřekvapil, ale také hlavně nezklamal. V ději se objevily i některé prvky, které nám doslova vyrazily dech. Tragické součásti příběhu nám doslova vrhly slzy do očí. Musíme říci, velká pochvala autorům tohoto vystoupení. Obsazení bylo také skvělé a zábavné. Nejvíce sršel vtipem herec Václav Vydra, který ztvárňoval mušketýra Porthose. Moc toho sice nenazpíval, ale určitě zahrál to, co všichni od něj čekali. Jeho humor elegantně doplnil scénář, který by jinak byl velmi pochmurný a smutný. Tím se ale mušketýři nezatratili.

Jelikož za Athose vystoupil Petr Kolář, za Aramise Oldřich Kříž a za D´Artagnana Josef Vojtek, tak to díky nim nebyla jen krásná podívaná, ale byl to i krásný poslech nádherných muzikálových písní jejichž autorem je Lou Fanánek Hagen. Nádherná hudba a skvělé texty dojímaly diváky až dokonce. Příběh nás zavedl i k zamyšlení nad naším životem, jak zlo plodí další zlo a bolest.

Ptal jsem se, zda to lidé mají zapotřebí být zlí a nenávistní, když svět je tak nádherný. Prošlo mi mnoho dalších myšlenek nad texty. Ale na to si už musíte přijít sami a to tím, že navštívíte tohle nádherné vystoupení osobně. Rozhodně celé obsazení udělalo maximální výkon což přeplněné hlediště ocenilo maximálním potleskem.

(Pavel Kučera)

foto:YouTube

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *