Průvodce tajemnem po Čechách - Duch esesáka ve vile Pfaffenhof

Průvodce tajemnem po Čechách – Duch esesáka ve vile Pfaffenhof 4.67/5 (15)

Duchovno a mystika Záhady Zajímavosti

Staré domy velmi často skrývají stará tajemství. Jedním z takových domů je i kousek od Litoměřic. Novogotická vila Pfaffenhof pochází z poloviny 19. století. Pro rodinu Pfaff ji postavil stavitel Ignác Anton Gaube. Byla vybudována na místě zrušené vinařské kaple sv. Mikuláše ze 14. století.
Původní majitelé vilu vlastnili až do druhé světové války. Po roce 1945 byla vila znárodněna a postupně chátrala, obývaná byla údajně až do 90. let.
Každopádně je to místo, ze kterého čiší cosi zvláštního, proto přitahovalo po revoluci okultisty, kteří zde vyvolávali démony a temné duchy. Jednou z těch vyvolávačů je i paní Petra S z Lovosic.

„My tam kdysi s kamarádkami chodily. Byly jsme taková parta čarodějnic,“ říká Petra s úsměvěm. „To místo nás přitahovalo a po tom co jsem se koupila Satanskou bibli, jsem se tam pokoušely dělat satanistické mše. Jednou to ale nedopadlo dobře. Šly jsme tam s kamarádkami a chtěly vyvolávat duchy. Měly jsme takovou tu dřevěnou desku s písmeny. Byla půlnoc, když jsme začaly. Zapálily jsme svíčky a pronášely takové ty řeči z té bible. Nedělo se ale nic. Vůbec nic. Už jsme chtěly skončit, když začal foukat vítr. Průvan nám zhasnul všechny svíčky až na jednu. Dostaly jsme strach a tak chtěly utéct. Jenže v tu chvíli se ozvalo:

„Halt!“

Všechny jsme to jasně slyšely. Bylo to, jakoby nás polil někdo ledovou vodou. Poplašeně jsme se rozhlížely, ale nic dalšího se nedělo.

„Kdo je tady? Kdo jsi?“ vykřikla jsem.

„Otto“, ozvalo se opět. Zároveň jsme v jednom z průchodů do další části sklepení viděly obrys postavy. Zvedala ruku, jakoby měla pistoli a chtěla na nás střílet. Začaly jsme křičet a jako splašené utíkaly ven.“

Druhý den se tam ale Petra prý vypravila znovu. Ve dne ovšem a ne sama. Šla se svým přítelem. Nechaly tam totiž nejen Satanskou bibli, ale i tu dřevěnou desku s písmeny.

„Ta deska byla stará. Byla po prababičce, která se vyvoláváním duchů zabývala. Jenže když jsme došli do toho sklepa, tak jsem byla opět v šoku. Svíčky byly na svých místech, ale okultní deska byla všude, rozlámaná na kousíčky.“

Jak Petra říká, už nikdy se do sklepení vily Pfaffenhof nevypravila. Tato zkušenost jí stačila na celý život.

„Uvědomila jsme si, že jsme si na okultismus vlastně jen hrály. Bylo to zajímavé a dobrodružné. Jenže když jsem se setkala s realitou a viděla toho ducha, vystřízlivěla jsem. Po letech jsem ale trochu zapátrala. Zjistila jsem že na zámečku za války zde sídlil SS Führungstab Komando B5 a že esesáci tu mučili lidi. Proto na nás asi volal německy.“

Mučení se ale nepodařilo prokázat. Faktem ovšem je jedna věc. Ve vile opravdu sidlil štáb SS, který měl přímý vliv ba provoz pobočky koncentračního tábora Flossenbürk, Litoměřice. Av něm opravdu sloužil SS – Unterscharfführer Otto Meyer. Patřil k velmi brutálním dozorcům a rád prý střílel po vězních.

Setkaly se Petra a její kamarádky s duchem tohoto muže? Nezvedal proti nim ruku, jakoby v ní měl pistoli?

(redakce)

foto: Miroslav Neumaier

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *