Marie Pojkarová, Vladislava Šuleková a Helen Silvan křtily novou knihu

Marie Pojkarová, Vladislava Šuleková a Helen Silvan křtily novou knihu 4.31/5 (13)

Kultura Rozhovory Události

V sobotu 16.června od 20.00 hodin proběhl v klubu Route 66 na Praze 6 křest naší nové knihy „Dech starých časů“ od Siegfrieda Neumaiera

Jako tři sudičky stály na pódiu zpěvačka Marie Pojkarová, modelka Vladislava Šuleková a vědma Helen Silvan. Víno polilo desky knihy a té se dostalo požehnání. Helen Silvan vyřkla i proroctví o velké úspěšnosti. Tak uvidíme.

Na akci si zahostovali kromě nakladatele Pavla Kučery s partnerkou např. Tom Hops, zpěvák Petr Dvořák a Pavel Skaliký, Jiří Zbořil, Tomáš Medek, kameraman ČT Ivan Král s přítelkyní, Irena Šuláková, Věra Patt a Iva Ptáčková kteří svou účastí podpořili prezentaci a křest nové knihy, která se téměř pohádkovou formou věnuje prolínání pohanské mystiky do současných časů.

Maruška Pojkarová se chopila moderování celé akce a podařilo se jí tak nastavit velmi příjemnou atmosféru. S dalšími zpěváky se postarala o bohaté kulturní vyžití a pobavení publika. Své řekl i autor knihy, který při představování svého díla připomněl, že pohanská symbolika a mystika je všude kolem nás a vlastně ani vánoce nejsou originální křesťanský svátek.

V rámci události proběhla i výstava působivých fotografií autora knihy, který je zároveň i naším fotografem.

„Já osobně nejsem zvyklý na stání na podiu. Spíše se schovávám za fotoaparátem a zvěčňuji slávu těch, kteří na tom pódiu stojí. A co mne vedlo k napsání té knížky? Je sto soubor povídek, které vznikaly v průběhu několika posledních let. Je to připomínka toho, co nás provázelo už od dětství a na co jsme pod balastem vzdělání a materiální výchovy zapomněli. Na pohanství se staletí nadávalo, a leckteří náboženští tmáři na něj nadávají doposud a označují jej za satanismus. Ale není to tak. Vždyť i vánoční stromeček s ozdobami máme od pohanských Vikingů.“

Těšíme se na další knížky nejen od tohoto autora, ale i dalších nových autorů, jelikož naše nakladatelství je zaměřeno právě na tyto lidi.

(redakce)

foto: Miroslav Neumaier Pallas Press

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *