Spisovatelka Markéta Harasimová křtí svou další knihu - jste zváni

Spisovatelka Markéta Harasimová křtí svou další knihu – jste zváni 4.43/5 (7)

Kultura Rozhovory Události

Spisovatelka Markéta Harasimová pochází ze severomoravského Krnova kde vystudovala obchodní akademii. V době studií začala vydávat i své první romány. Po studiích uplatňovala nějaký čas své znalosti v obchodní branži, leč psaní knih bylo silnější a tak brzy tuto dráhu opustila a nyní se věnuje pouze literární tvorbě. V současné době žije na jižní Moravě, v okolí Brna. Tento kraj Markétě učaroval již v dětství a tak jej využívá i k inspiraci své tvorby.

První autorčiny romány byly určeny dívkám, později přidávala erotické motivy a přeorientovala se na knížky pro ženy. Její aktuální tvorba je erotická, detektivní, a pohybuje se na hranici thrilleru. Markéta Harasimová je členkou české sekce AIEP, asociace detektivní a dobrodružné literatury. Potrpí si na pádné dialogy, emoce a napětí. V roce 2018 vydala prvotinu pro děti, interaktivní knížku Z deníku kočičky Ťapičky (Bookmedia), pravidelně vystupuje se svým kulturním programem na různých scénách, spolupracuje s řadou známých umělců, a v roce 2017 založila vlastní nakladatelství MaHa. Je také scenáristkou a publicistkou, píše scénáře pro TV Barrandov.

Již dne 28. listopadu 2018 v 17 hodin na Václavském náměstí v Praze proběhne křest její nové knihy Hedvábná past. Na tuto akci se můžou podívat i kolem jdoucí. Pokud zavítáte v tento den v danou dobu do knihkupectví Knihy Dobrovský, těšit se můžete nejen na autorku a knížku, ale také na kmotry Renatu Drössler, Davida Matáska, Roberta Jaškówa a Slávka Bouru. Přijďte, nebudete litovat a máte další typ na nákup vánočního dárku pro své blízké.
Anotace knihy začíná: Je jako démon – udeří a zmizí. Řeč je o démonickém zabijákovi mladých žen, kterého na některých snímcích ztvárnil Slávek Boura. Těšíme se na vás na křtu! Už brzy.

(redakce)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *