Vyznavači konzolových her mají na obzoru další metu

Vyznavači konzolových her mají na obzoru další metu 4.55/5 (11)

Události

 

Dle informací, které jsme získali, bude jedna z nejslavnějších herních konzolí světa a to od společnosti Sony na trhu již koncem roku 2019. PlayStation 5 se testuje již od ledna a my jen můžeme spekulovat nad tím, jaký má výkon a kolik bude stát na naše peníze.

Co se procesoru týče, tak by měl být svými parametry podobný jako u Xboxu od AMD. Výkon grafického jádra má přesahovat 8TFLOPS, což je zhruba dvojnásobek výkonu PS 4 PRO. Dle informací se bude pohybovat cena nové konzole od 399USD, což je cena velmi dobrá a přijatelná. Však na druhou stranu těchto spekulací se proslýchá z druhé strany, že naopak by se mělo s PS 5 ještě počkat a vydání této tajuplné herní konzole oddálit. Nicméně skutečnost se ukáže v rozmezí několika měsíců. Uživatelé ale nemusí být zas tak nervózní, jelikož tyto negativní spekulace vyvrací jedna z mnoha zpráv od vývojářů konzolových her, a to že 20% z nich se již vrhlo na vývoj her pro PS5.

To naznačuje, že konzole musí být už za rohem. Což je potěšující zpráva pro fanoušky. Tyto spekulaci podporuje ještě jeden fakt a to, že akce PlayStation Experience a veletrh Paris Games Week, byly přerušeny a oddáleny s vysvětlením, že je zbytečné zatím takové velké akce pořádat z důvodu nedostatků novinek. Tento přístup k pořadatelům těchto akcí přikládá polínko do ohně, že PlayStation 5 je už přede dveřmi.

Na co se budeme moci těšit? Na herní pecky například od společností Naughty Dogs The Last of Us Part II, Death Stranding, Ghost of Tsushima a Days Ghone. Určitě se nezalekne společnost Electroncs Arts a další tvůrci her.

Tak se nechme překvapit, zda tato pecka bude čekat pod letošním Vánočním stromečkem.

(redakce)

foto: Internet

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *