Zamyšlení Petra Hanniga - Je skutečně nutné, aby ten, kdo v současné době chce na politické scéně uspět, byl obdařen velkou dávkou nenávisti?

Zamyšlení Petra Hanniga – Je skutečně nutné, aby ten, kdo v současné době chce na politické scéně uspět, byl obdařen velkou dávkou nenávisti? 3.8/5 (5)

Nezařazené Události

Je skutečně nutné, aby ten, kdo v současné době chce na politické scéně uspět, byl obdařen velkou dávkou nenávisti? Tvrdím, že takový přístup je cesta do pekel.

Mým úkolem v minulosti, bylo pomáhat k životu tomu, co bude hýbat populární scénou v budoucnosti. Mým úkolem politika nyní, je pomoci k životu něčemu, co vymýtí nenávist. Co nastolí spolupráci těch, co chtějí pro Českou republiku prosperitu a spolupráci všech bez ohledu na stranickou příslušnost. Rozumní začali spolupracovat s mladými lidmi, kteří v současných potížích vidí příležitost pro nebývalý rozkvět naší země. Já jsem měl vždy tzv. čich na to, co zaujme. A to s čím oni inteligentní a úspěšní mladí lidé přišli, mě nadchlo. Ale, nepředbíhejme. Teď k současnosti.

Scénou menších politických stran, pohybujících se pod pětiprocentní hranicí, která je nutná pro vstup do Poslanecké sněmovny, v posledních dnech hýbou dvě události. Na vlasteneckém křídle je to odchod Václava Klause ml. z čela Trikolóry i z politiky vůbec, na globalistickém křídle je to rozpuštění, respektive nerealizování hnutí vzniklého z Milionu chvilek, LIDÉ PRO, jehož iniciátorem a šéfem byl Mikuláš Minář.

Zatímco nekandidaturou hnutí LIDÉ PRO se vlastně nic nemění, protože ti, kteří by to hnutí volili mají dokonce tři alternativy Piráty se STANem, blok Spolu s nyní jasně globalistickou TOP 09 reprezentovanou předsedkyní Pekarovou a zvláště pak Dominikem Ferim a dokonce Zelené, kteří se sdruží k ČSSD, tak ti, kteří chtěli volit Trikoloru zůstali v podstatě osiřelí.

Novináři zkratkovitě přiřazují Trikoloru k SPD. To je ovšem, dle mého názoru, mylná domněnka. SPD je v podstatě založena na verbálních projevech svého předsedy, který dokáže rozvášnit své věrné příznivce, rekrutující se převážně z prostředí chudších vrstev. Ti mnohdy zápolí s exekucemi na krku. V Trikoloře však byla spousta úspěšných lidí, kteří chtěli navázat na svobodu podnikání, která tu vládla v devadesátých letech. A tím nemyslím ty žraloky, kteří vytunelovali naši republiku. Ti podporují v zájmu svého vlastního prospěchu, vždy ty strany, co právě vládnou bez ohledu zda jsou nalevo či napravo. Odchodem Václava Klause ml. odešel ten, kvůli němuž ho chtěla volit i ta množina 3,5% voličů.

Václav Klaus starší, dle mého názoru, velice mylně vybízí ke spojení vlasteneckých sil. Trikolora je s SPD nespojitelná. Jednak z SPD k Trikoloře přešli nespokojení bývalí členové SPD, kterým se nelíbilo autokratické zasahování vedení do sestavování kandidátních listin všeho druhu, a pak pro mnohé voliče SPD je cokoliv co je spojené se jménem Václav Klaus nevolitelné.

Trikolora měla šanci oslovit ty, kteří si přejí svobodu podnikání, absolutní svobodu slova bez neustálého omílání floskulí, které v důsledku znemožňují jakékoliv vládě, aby přizvala hnutí SPD k vládnutí (už se to jednou stalo). Navíc to SPD vůbec nepotřebuje, neboť vládnutí přináší úbytek voličů. Trikolora se mohla stát vládní stranou a být zárukou určité svobody, když se svobody vyjadřování ODS ve spojení s TOPkou vzdala.

A teď k té nenávisti. Piráti, STAN, TOPka, částečně i ODS ústy svého předsedy, si buduje své voličské preference akcentováním nenávisti k Andreji Babišovi. Předtím ANO nenávistí vůči klasickým stranám. Nyní se stávají Piráti terčem nenávisti voličů ANO a SPD.

Můj osobní postoj: Já jsem nikdy necítil nenávist k ničemu. Ono na všem můžete najít něco špatného i něco dobrého. Pro mne a politickou stranu ROZUMNÍ je absolutní prioritou bezpečí a zajištění základních potřeb občanů ČR.

Autor: Petr Hannig

foto: Petr Hannig

 

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *