Muzikál Krysař aneb pozvánka do divadla

Muzikál Krysař aneb pozvánka do divadla 4.76/5 (17)

Hlavní město Praha Kultura Recenze Události

Po dlouhé době jsme zavítali do divadla Kalich v Praze na představení muzikálu. Máme tento žánr rádi a tak jsme se po covidovém kulturním půstu nemohli dočkat. Muzikál Krysař od Daniela Landy a jeho ženy Mirjam Müller Landa, byla jasná volba. Vždyť je to legenda mezi muzikály.
Klasickou recenzí vás asi zatěžovat nebudeme. Muzikál je stále mezi těmi TOP, co kdy na české scéně byl a je. Jsme proto moc rádi, že jsme si ho mohli znovu zhlédnout a zažít tak nostalgii devadesátého šestého roku minulého století, kdy muzikál Krysař byl uveden na scénu a zažil svou premiéru. Stále totiž má co nabídnout a zažít tak mystické seznámení se světem, kde sám Krysař pozná nenávist lidí, ale také co je to láska a bolest svého srdce. Vše bylo tak jak má, až na pokulhávající pěvecký výkon herce Davida Suchařípy, který obhajoval roli Osudu. Samozřejmě k jeho hereckém výkonu není co namítnout, ale zpěv byl kostrbatý a nevšimli jsem si toho jen my. Jinak musíme říct, že jsme zažili krásnou sobotu s notnou dávkou nostalgických vzpomínek.
Tímto článkem rozhodně nechceme jen hanit vystoupení herců, muzikál se určitě povedl i po delší jejich herecké pauze a výkon hlavních hrdinů Krysaře (Přemysl Pálek) a Agnes (Marie Křížová) byl víc než jen povedený. Dále chceme vyzdvihnout výkon Romana Tomeše, který hrál roli Štěpána a jeho ženy Štěpánovky, kterou zahrála Barbara Chybová a také setry Agnes a to Rózi, kterou ztvárnila herečka Naďa Melková. Můžeme chválit i hospodského, starostu a mnoho další. Zkrátka super. Takže kdybychom měli hodnotit na body za všechny je to 9 z 10 a to jen kvůli pokulhávajícímu výkonu Osudu.
Touto zvláštní recenzí, chceme hlavně říct čtenářům, aby nezapomněli na divadla, která jsou zase v plném proudu a podpořili jsme je tak svou návštěvou. Zažijete v tomto světě aspoň střípek chvíle, kdy je vám opravdu dobře a zapomenete tak na všechno špatné kolem nás.
Také můžete opět shlédnout dnes již legendární představeních jako je Dracula či Johanka z Arku, které jste už dlouho na jevišti nemohli vidět a vrátit se tak časem zpět. Vezměte tento článek jako pozvánku, na něco, co je velmi příjemné a stojí za to, jelikož ačkoliv můžete daná představení jistě vidět na monitoru svého PC či na displeji svého telefonu, tak to není nic oproti živému představení, které vás prostě vtáhne do děje..
(Pavel Kučera)
foto: Divadlo Kalich – Richard Kocourek

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *