Už jste slyšeli o MAJALANDU?

Už jste slyšeli o MAJALANDU? 5/5 (4)

Celá ČR Cestování Hlavní město Praha Recenze Události

Kdo by neznal krásný a roztomilý seriál o včelce Máje. Je ale zajímavé, jeho původní zpracování není z Čech ani z Německa, ale původem je až z Japonska. Tedy abychom to upřesnili, knihu „Včelka Mája a její příhody“ sice napsal německý autor Waldemar Bonsels už v roce 1912, ale ztvárnění původního animovaného seriálu, mají na svědomí Japonci s pomocí Kanady, Západního Německa a Rakouska, a to už v roce 1975. Seriál obsahoval původně 55 dílů a nyní se dostal až skoro k dvou stem. Přes tento oslí můstek se dostáváme právě k Majalandu.

Je to svět včelky Máji spojený s atrakcemi a nádherném zpracováním kulis. Jen škoda, že tyto krásné kulisy kolikrát i přehlédnete, díky vtáhnutím do plné masáže zábavy. Jelikož se jedná o Máju, která se dostala až k dětem po celém světě, pak Majaland získal jako jediný licenci vytvořit tento skutečný svět Máji. Tuto atrakci vytvořili až v Holandsku a nyní je tu pro vás u nás.

V první řadě je dost důležité vědět, že tento největší krytý zábavný park v Čechách pro děti je velmi žádaný a lidé si již ho oblíbili, takže nepočítejte s odpočinkovým místem. Čas tu plyne jako voda a nevíte co dřív a kam dřív skočit. Rozhodně doporučujeme koupit vstupenky online. Takto se urychlí váš vstup do tohoto světa. Majaland není asi úplně pro ty nejmenší. Děti menší než metr se z bezpečnostních důvodů na řadu atrakcí nedostanou. I když to mají levnější než ostatní, a to o celou sto korunu, pak právě pro ně i pro rodiče je to ochuzení o mnoho zábavy. Ale ti ostatní si to užijí na milion procent

Ty, kteří rádi dopřejí dětem zážitek na celý život, určitě nebudou litovat, jelikož si to dopřejí i pro sebe. Mohou totiž většinu atrakcí projet se svými ratolestmi a užívat ten příjemný pocit u srdce díky pohledu na úsměv svých dětí. Ty jiskřičky v jejich očí za to stojí, i když se nejedná o úplně nejlevnější zábavu. Vstup o víkendu počítejte 499 korun za osobu, pro čtyřčlennou rodinu je to hned 1996 Kč za vstupné. Samozřejmě je super, že pak nic jiného neplatíte až na občerstvení U Máji. Takže je jen na vás kolik vám jedno svezení vyjde za tyto vstupy. Ti horlivější návštěvníci se mohou na konec dostat na super cenu za jedno svezení.

U občerstvení počítejte ceny průměrné a jídlo převážně fastfoodové typu: hranolky a smažené řízky a mnoho podobného. Jenže děti to milují, že? Takže počítejte, že za jídlo zhruba 1000 korun u čtyřčlenné rodiny. A v celkovém počtu očekávejte útratu kolem těch třech tisíc plus benzín, který není v dnešní době levný. Každopádně, ale co je v dnešní době levné, že? Pokud jde o celkový dojem, tak ten je nadprůměrný a určitě za to stojí. Pokud zvolíte jít například do ZOO, nebo blížící se Matějskou pouť, tak tam se nejen neohřejete a také neušetříte.

Co určitě moc chválíme je i možnost si vzít své občerstvení s sebou, které tu není zakázané a využití tak skříněk pro návštěvníky, kde můžete své batohy uložit a netahat je s sebou. Dále tu najdete i dobíjecí boxy na mobilní telefony, hernu, ale hlavně 12 tematických atrakcí na kterých si to pořádně užijete. V budoucnu se Majaland určitě bude rozšiřovat, už teď jsme si všimli, že se připravuje další a to Lodičky. Dále dle našich informací od paní manažerky Polanecké se můžete těšit již brzy i na venkovní sektor s vodními atrakcemi. V celkovém hodnocení nemůžeme vůbec nic vytknout a můžeme vřele doporučit.

Menší ukázka ve videu zde:

(Pavel Kučera)

foto: Majaland

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *