Pozvánka do pravěku

Pozvánka do pravěku 5/5 (14)

Hlavní město Praha Kultura Události Zajímavosti

Měli jste rádi film Cestu do pravěku od Karla Zemana, nebo Jurský park od Stevena Spielberga? Kdo jako malý kluk nesnil o tom, jaké by to bylo potkat pravěké ještěry ve skutečnosti? Nyní se to ale může tak trochu vyplnit. Pojďte tedy navštívit výstavu pravěkého života a zažít ten gigantický svět na vlastní kůži.
Výstava se nachází v POP Airport Tuchoměřice blízko Prahy a návštěvníci se mohou těšit na velkolepou výstavu pravěkých fosilií a jednou z nich je kostra Triceratopse, ze 70 % složená ze skutečných kostí tohoto ještěra. Součástí tohoto exponátu je i 132 cm dlouhá stehenní kost a nyní lze s určitostí říci, že se jedná o největší nález svého druhu.
Tato mimořádná expozice se rozléhá na 4000 m2 celkové plochy. Výstava je propojena i s moderní virtuální technologií, která nejen pobaví, ale i ukáže věci ze života pravěkých zvířat. Například být svědkem souboje již zmíněného Triceratopse s Tyrannosaura rexe.
Asi největším největším výstavním kouskem je kostra Diplodoka dlouhá neskutečných 24 metrů a její stáří se odhaduje na 154 milionů let. Tyto kostry jsou z velké části pravé a jen z malé části doplňovány odlitky.  Součástí výstavy je samozřejmě i víc než 6000 minerálů a trilobitů.
Tak neváhejte a navštivte svět, kdy nepatřil ještě lidem.
(redakce)
foto: Pavel Kučera
Krátké video zde:

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *