Cirkus Prince ukazuje něco, co jinde nemají

Cirkus Prince ukazuje něco, co jinde nemají 4.94/5 (17)

Kultura Události

Cirkus. Už jen toto slovo symbolizuje legraci, zábavu s klaunem, napětí při vystoupení artistů a nevšední zážitky s cizokrajnými zvířaty. Ta jsou tu navíc ochočená a naučená různým kouskům. Tatam jsou časy, kdy se to dělalo násilím. To byly způsoby před sto lety. Dnes je to úplně jiné. Dnes již není drezůra, ale zvířata si vlastně hrají.

Mnoho lidí si vzpomene na seriál Cirkus Humberto. Je to jeden z mála snímků, který ukázal lidi z maringotek jako umělce a pravou podstatu jejich životů.

My vás dnes pozveme do jednoho rodinného cirkusu který se jmenuje Cirkus Prince, který je teď v Plzni u Globusu a to až do 5. června.

Proč jít zrovna sem, když jsou i jiné cirkusy, kde uvidíme klauny, artisty a zvířata? To je pravda. I jé cirkusy jsou pěkné a poskytují velkou zábavu. Ale tenhle má něco navíc. Jsou to dva cvičení lachtánci Štefinka a Dino. A to jinde nemají. Opatřit takového lachtana není jednoduché a holčičku už vůbec. Ale zázraky se dějí, jak nám říkal pan Norbert z Cirkusu Prince.

Lachtan je velice hravé zvíře, což se právě využívá při vystoupení. Různé kousky, které předvádí jsou podmíněny jednou věcí a tou je platba v podobě pamlsku.

Není účel prozrazovat, co divák vlastně uvidí. To by už nebylo ono a nebylo by se na co těšit.

Bohužel nemůžeme říct kde budou další vystoupení, jelikož vedení cirkusu stále čeká na další informace z hostitelských měst, a proto není rozpis turné k dispozici. Cirkus Princ nezažíval kvůli Covidu a různým vládním nařízením zrovna lehké období,. Proto máme velký zájem tento skvost mezi cirkusy podpořit. Ale jsme novináři poněkud starého ražení a tak si nic nepřibarvujeme. Přesto si troufáme říct, že tento cirkus opravdu STOJÍ ZA TO!!!!Takže nevíte co se sobotním, či nedělním odpolednem? Ta hurá do Plzně ke Globusu, jelikož cirkusů je už málo. Doba covidová jich mnoho zničila a lachtánci také potřebují jíst.

(redakce)

foto: Pavel Kučera

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *