VÝZVA VEŘEJNOSTI - Regionální museum v Českém Krumlově

VÝZVA VEŘEJNOSTI – Regionální museum v Českém Krumlově Dosud nehodnoceno.

Jihočeský kraj Události Válka a vojenství
Obracíme se na Vás s výzvou ke spolupráci při přípravě výstavy zaměřené na historii hranic a pohraničníků v jižních Čechách. Tato výstava je plánována na rok 2024 a chceme v ní představit příběhy, artefakty a fotografie z období let 1918 až 2021.
Pokud vlastníte jakékoli předměty, deníky, fotografie či jiné artefakty spojené s tématy výstavy, jako jsou například domobranecké prapory, finanční stráž, Stráž obrany státu a obrana hranic v roce 1938, protektorátní hranice, osvobození (zejména americká armáda) a demarkační linie, Revoluční gardy, SNB, železná opona, zaniklé vesnice nebo porevoluční střežení hranic, rádi bychom vás požádali o vaši spolupráci.
Kontaktujte prosím naši kurátorku výstavy, paní Mgr. Vladimíru Podanou, která vám poskytne další informace a zodpoví vaše dotazy.
Můžete ji kontaktovat prostřednictvím e-mailu podana@muzeumck.cz
nebo na telefonním čísle +420 702 284 946.
Vaše zapůjčené nebo darované památky budou pečlivě zdokumentovány a případně vystaveny veřejnosti, aby pomohly osvětlit historii našeho regionu. Vaše příspěvky budou neocenitelnou součástí této výstavy.
Pojďme společně navázat na úspěch výstavy Se lvem za svobodu. Těšíme se na setkání s vámi a na to, že prostřednictvím této výstavy společně oživíme minulost.
Zdroj: Regionální museum v Českém Krumlově

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *