V Teplicích jsou zahájeny farmářské trhy 2.67/5 (3)

Události Ústecký kraj

Páteční den přinesl návštěvníkům a obyvatelům Teplic první letošní severočeský farmářský trh, pořádaný spolkem Český um – Artificium Bohemicum . Ačkoliv počasí svým chladem moc návštěvnosti nepřeje, tak tentokrát se návštěvníků vyrojilo více. Je to dáno tím, že dnešní trh je tématicky zaměřený na klasické české zabíjačkové hody, takže kromě tradičních produktů jako voňavé koření, a perníkových srdcí je zde dnes převaha řezníků. Klobásky, jitrnice, jelítka a další voňavé pochutiny tahají za nos a dráždí chuťové buňky, jelikož je možno nejen koupit domů, ale dát si teplé i zde, včetně zabijačkového guláše.

„V Ústeckém kraji pořádáme trhy pod touto značkou v deseti městech. Pro letošek začínáme tady v Teplicích a trhy zde budou teď každých druhý pátek až do vánoc,“ říká Adam Weber předseda pořádající organizace.

Tématicky zaměřené trhy budou častěji, aby přilákaly více zákazníků. Příští tématický trh by měl být koncem dubna bude zaměřen na sadbu. Podle Adama Webera záleží samozřejmě hodně na tom, jaké bude jaro. Dále jsou ale připravené tématy jahod, jablek, pečení…

„Máme změnu a dost velkou. Farmářské trhy budou již jen tady na náměstí Svobody, a ne u Olympie, jak byli lidé zvyklí. Návštěvnost trhů u Hypernovy klesala a také sem to lidé mají blíž,“ dodává Weber na závěr.

(msn)

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *