Řeklo se: Sháníme více vymítačů ďábla.

Řeklo se: Sháníme více vymítačů ďábla. 5/5 (2)

Duchovno a mystika Historie Kultura Události Záhady Zajímavosti Ze světa

Zásadní otázka je proč? Proč by církev měla shánět více vymítačů ďábla? Je na tom něco pravdy nebo církev tímto zastrašuje věřící? A nebo tomu vůbec nerozumíme a čelíme našim bujným představám?

Šéfem mezinárodní asociace exorcistů je český kněz Karel Orlita. Podle Orlity někteří lidé nemají představu o tom, kdo je nebo co může dělat tzv. Vymítač ďábla. Jsou tu i lidi, kteří se na nás obrací, jako bychom byli dobrými čaroději. Ale podle Orlity exorcisté mají zvýšit kvalitu křesťanského života. V katolické církvi mohou vymítání ďábla praktikovat jen biskupové či kněží. Mezinárodní asociace exorcistů je podle informací jediným podobným sdružením, které uznává Vatikán. Má zhruba 900 členů. Tato asociace převážně působí v Itálii, však v České republice má také své zastoupení.

Vše kolem aktivitám této asociace se kumulují otázky, ale žádné odpovědi. K čemu opravdu církev tuhle asociaci používá nebo snad využívá? Jaké praktiky nebo aktivity jsou opravdu spojené s exorcismem – vymítačů ďábla. Je to jako z filmů, které mi známe a nebo máme milné představy? Nebo je opravdu snad možné, že pověry a příběhy z filmů jsou z části pravdivé?

Ať je to tak jak chce, každopádně je vidět, že tato asociace je nedílnou součástí církve. Dle oficiálních informací má působit pozitivně na křesťanský život věřících.

Foto: Stefan Keller z Pixabay

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *