Vodácká sezona vrcholí, naše tipy při jízdě po Vltavě 4.9/5 (10)

Celá ČR Cestování Jihočeský kraj Recenze Události

V době od 22. 7. do 24. 7. 2016 jsme si s partou kluků naplánovali pánskou jízdu na vodě. Rozhodli jsme se jet na Vltavu z Vyššího Brodu až do Českého Krumlova ke Trojici. Byly to hezké tři dny, ale touto reportáží chceme ostatním něco doporučit a od něčeho přímo odradit na základě vlastních zkušeností.

Na vodu jsme se vydali vlakem, a to z Plzně přes České Budějovice až do Vyššího Brodu. Vlaky mě mile překvapily hlavně tím, že některé vagony jsou už i klimatizovány. Ještě jednu službu jsme ve vlacích zaregistrovali, a sice ochranku. Jedná se zpravidla o dva bodyguardy, kteří jezdí a doprovází průvodčí. Předpokládáme, že je to kvůli aktuálně napjaté situaci v Evropě díky teroristickým útokům.

Při příjezdu do Vyššího Brodu jsme zamířili hned do hospody. Pivo bylo dobré, dobře chlazené a žádné podmíráky, ovšem za jídlo „vysokohorská přirážka“. Hemenex k snídani – dvě vajíčka a jeden rohlík 55 korun českých. Zdá se Vám to přijatelné? Jinak kemp super a záchody obstojné.

Vybrali jsme raft přes INGE Tour, abychom mohli celou cestu relaxovat. Ale s kanoí je to určitě zábavnější. Ráno jsme vyrazili po směru toku a na každém místě, kde se dalo pít, jsme si dali přestávku. Krásně to teklo, vody bylo hodně, takže jsme se ani nenadřeli. I počasí nám přálo. Ceny piv se místo od místa moc neměnily, ale servis a čistota záchodů a koupelen ano.

Doporučuji:

  • Kemp pod Hrází ve Vyšším Brodu
  • Restaurace U Martina v Rožmberku nad Vltavou – výborné jídlo – ta kachna byla fakt úžasná 🙂 a ceny přijateln
  • Kemp Branná – jídlo horší i vyšší ceny
  • Kemp Nové Spolí  v Českém Krumlově – možnost jít do Českého Krumlova na oběd
  • Restaurace Pivoňka v Českém Krumlově – výborná řízkárna,vynikající  řízek přes celý talíř
  • Restaurace DEPO v Českém Krumlově –  skvělá česká klasika za přijatelné ceny

Absolutně nedoporučuji:

  • Kemp na Pískárně ve Větřní – jídlo hrozné, záchody špinavé a nechci ani psát, co tam bylo na zemi.  Prostě katastrofa!

Když to shrnu, tak kempy jsou víceméně všechny na stejné úrovni. Ceny jídla s jejich kvalitou se moc nelišily. Ti, co jedou na vodu, nehledají luxus, ale nějaký standard ano. Jídlo a pití je vždy cenou trochu jinde, nicméně ti, co s tím počítají, tak se v pohodě vejdou do dvou tisíc na osobu a víkend. Pro nás to byl pěkný víkend, až na tu Pískárnu.

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *