Zpěvačka Marie Pojkarová slavila narozeniny. Tato žena by mohla být pro řadu lidí vzorem.

Zpěvačka Marie Pojkarová slavila narozeniny. Tato žena by mohla být pro řadu lidí vzorem. 3.67/5 (3)

Kultura Události

Nedělní odpoledne patřilo lidem z umělecké branže. Zpěvačka Marie Pojkarová slavila své šedesáté třetí narozeniny. Nebyla to oslava ve „velkém stylu“ se stovkami hostů, ale o to byla lepší. V jedné z pražských hospůdek se sešla řada lidí známých z televizních obrazovek, ale i prostých přátel paní Pojkarové.

„Jsem moc ráda, že jsou ti lidé tady. Ráda se obklopuji skvělými lidmi a ti jsou dnes tady,“ komentuje svou oslavu věčně rozesmátá zpěvačka, známá hlavně písničkami pro děti.

Na hosty oslavy čekalo bohaté občerstvení, písničky z nového alba, pobavení v podobě čínské hymny v podání mezopranistky Edity Randové a spousta další zábavy. Za to všechno také oslavenkyně dostala řadu dárků od přátel a to nejen v podobě věcných darů jako třeba obraz od malířky Ireny Šulákové, ale i vystoupení dalších zpěváků. Svým hlasem posluchače oblažovali Pavel Skalický či Ladislav Hofmann.

Marie Pojkarová se narodila na Slovensku, odkud se díky stěhování rodičů dostala do Prahy. Ve svých 48 letech se začala věnovat profesionálně hudbě, která ji velmi baví.

Zpěvačka je populární z mnoha videí na youtube a i televizních obrazovek, kde ztvárňuje role různých lidí v reality show. Zpěvačka, textařka a autorka skladeb pokřtila své první album v březnu roku 1999 v Malostranské besedě v Praze, podruhé v Brně v klubu Bolka Polívky „Šelepka“. Kmotrem alba „Něco o lásce“ byl producent Karel Vágner a Stanislav Chmelík z Multisonicu a Ivan Mládek. Diváci mohli vidět Marii Pojkarovou v pořadech České televize (Country expres Praha – Nashville) a v pořadech televize Nova (Čundrcountry show Ivana Mládka).
Písničky z titulu Něco o lásce vysílají rozhlasové stanice státní i soukromé v celé České republice. Oblíbené jsou zejména v pořadech „Písničky na přání“. Písnička Chrápání se stala na Country radiu hitem doslova přes noc a v soutěžním pořadu Českého rozhlasu Praha několikrát zvítězila.

Přestože je stále usměvavá, život jí nenadělil jen krásné věci, ale řadu tragédií o kterých ovšem podrobně informovaly bulvární tiskoviny. Ovšem tato žena by svým optimismem mohla být vzorem pro mnohé.

(redakce)

foto: Miroslav Neumaier Pallas Press

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *