Názor čtenářů - Zákaz kouření

Názor čtenářů – Zákaz kouření 4.33/5 (6)

Nezařazené Rozhovory

Tak jsem se rozhodla i já přispět k výzvě na otázku, co se řadě lidí honí v hlavě. Chci reagovat na zákon o zákazu kouření v hospůdkách! Četla jsem nařízení, doporučení, vysvětlení, komentáře a jde mi z toho hlava kolem. Takže jestli tomu dobře rozumím, rozhodla „naše vláda“ pod tlakem EU, že nám dá nařízení zákonem v hospodách nekouřit.

A já se ptám, proč?

Jedna z odpovědí kterou jsem četla je, že se přiblížíme k evropskému a americkému trendu, protože oni už to mají! Dělají si z nás srandu? Oni to mají a co jako? Ptal se nás někdo, jestli se jim chceme podobat?

Kdo tady z lidí, kteří si chtějí zajít po práci do své hospůdky na dvě pivka a cigáro o to stojí? Kde se ztrácí naše svoboda? A jak to bude pokračovat dál? Nařídí nám zákonem, kolikrát týdně můžeš mít kontakt s manželem? Kolikrát denně můžeš políbit své dítě či vnouče, aby to nebyla pedofilie? Pardon, přece v Americe je i tohle možné a ptám se, chceme i my dojít tak daleko ? Můžete namítat, že kouření škodí zdraví, ale to každý kuřák dobře ví. Škodí taky spousta jiných věcí. Takže příště: „Pepo nekousej si nehty, Lído neškrábej se, Jene nesrkej nebo budeš budeš platit pokutu.“ Obvykle likvidační. A co je úplně nejhorší, že se opět vytvořily hlídky bonzáků, kteří třeba do teď neměli práci a tímto se jim naskytla a tak budeme na sebe opět donášet, a navíc to učit i naši nastávající generaci. Ne pomáhat, jak to učili nás, ale bonzovat a škodit si. Není to vůbec domyšlené. Nebo naopak je. Co chodníky, co lidi bydlící nad hospodami, co majitelé jejich, kteří platí nájmy a žijí právě z lidí, kteří chtějí jen svobodně po práci zajít do hospůdky a tam si dát to pivko, cigaretu a pokec s přáteli? Kam se to řítíme?

Jsem generace, která zažila socialismus. Prý tam byla nesvoboda a tak se ptám: Copak je tohle?

Autor:Božena Adamovská

foto: Internet

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *