Nekorektní zprávy - Kodaní otřásl již druhý bombový atentát za čtyři dny

Nekorektní zprávy – Kodaní otřásl již druhý bombový atentát za čtyři dny 4/5 (4)

Události Ze světa

Hlavní město Dánska Kodaň bylo otřeseno dalším bombovým atentátem. Za poslední čtyři dny je to druhý výbuch. Při tomto druhém atentátu však nebyl nikdo nebyl zraněn. Útok byl tentokrát zaměřen proti policejní stanici v Norrebru, těsně před centrem města, jak uvedla místní policie. Oba útoky jsou již vyšetřovány jako teroristické činy.

Policie sdělila, že je příliš brzy na to, aby bylo možné říci, zda tyto výbuchy spolu souvisí.

Dánští vyšetřovatelé nyní hledají pravděpodobného pachatele, který byl viděn jak prchá z místa činu. Podle svědků kteří viděli pachatele utíkat z místa činu má být snědé pleti, oblečený v tmavém oblečení a bílých botách. Policie žádá všechny svědky, aby se přihlásili. Popis údajného pachatele byl po intervenci levicových aktivistů upraven. Byla z něj vypuštěna zmínka o barvě pleti.

Závažné útoky nebo násilí jsou v malé skandinávské zemi s 5,7 milionu lidí, která se pyšní reputací bezpečnosti a sociální tolerance doposud vzácné, i když i zde již příznivci a obdivovatelé islámu dali najevo svou nenávist vůči Dánům demonstracemi pod vlajkami Islámského státu.

Výbuch rozbil skleněné dveře a okna a spálil kovové obklady u hlavního vchodu do budovy v Nordhavnu, severně od centra města.

Morten Ostergaard, člen Sociálně liberální strany a bývalý ministr hospodářství a vnitra, na Twitteru napsal, že „útok proti policii je útokem proti nám všem“.

„V Dánsku by se nikdo neměl bát, že jejich pracoviště bude vyhozeno na kousky. Daňová agentura, policie, kdekoli. “

hlavní policejní inspektor Jorgen Bergen Skov prohlásil před tiskem, že:„Bereme to velmi vážně a už včera jsme zahájili rozsáhlé a komplexní vyšetřování. Takový útok nemůžeme a nebudeme akceptovat. “

Dánsko má některé z nejvyšších daní na světě, aby podpořilo svůj velkorysý sociální systém.

Zdroj: The Indipendent

foto: internet

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *