Opravdu byl nalezen lék na HIV? 3.86/5 (7)

Události Zajímavosti Ze světa

Ve Velké Británii spojilo síly pět nejlepších britských univerzit. Doktoři a vědci nechali podstoupit léčebnou kúru přibližně padesáti nemocným HIV. Jeden z padesáti nemocných byl Brit, kterému dle posledních krevních testů, nezůstaly stopy po HIV. Tento smrtící vir byl zcela zničen. Tuhle zlomovou zprávu o naději v léčbě HIV přináší většina zahraničních médií.

Ředitel NOCRI Mark Samuels pro nedělní vydání The Times řekl: „Toto je první skutečný pokus vyléčit HIV zcela. Objevujeme reálné možnosti léčby. Je to velká výzva, a ačkoliv jsme stále na začátku, progres je značný.“

Je to zcela nová cesta k léčbě HIV. Standardní léčba je postavena na antiretrovirálních lécích, které umí pouze nemoc zastavit, aby se nerozvíjela dál po těle, nicméně tato metoda virus neumí zcela zničit. HIV je totiž schopné se schovat v imunitním systému. Ale tato nová metoda léčby dokáže vir najít a zcela zničit v každé části těla. Metoda je nazvaná „Kick and kill“.

Dnes je virem HIIV nakaženo zhruba 37 milionů lidí a do dnešního dne zhruba stejný počet lidí této nákaze podlehlo. Je možné, že tohle je zvrat v léčbě HIV. Jak se tato metoda osvědčí ukáže jen čas a dlouhodobé výsledky lidí, kteří se do léčby „Kick and kill“ zapojili.

Ilustrační foto

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *