Nejstrašlivější dům v historii najdete v USA

Nejstrašlivější dům v historii najdete v USA 5/5 (12)

Duchovno a mystika Události Záhady Ze světa

Je holým faktem, že titul nejstrašlivějšího domu světa získalo sídlo Winchesterů v Kalifornii. Pokud jste o něm nikdy nic neslyšeli, pak stačí se podívat na stejnojmenný film, který byl natočen a inspirován skutečným příběhem rodiny Winchesterů – výrobců slavných pušek.

Tento dům je prý bránou do pekla, kterou nelze úplně zavřít a tak se v domě objevují duchové více než 150 let. Na první pohled domu je zřejmé, že se nejedná o obyčejný dům. Ohledně historie domu se také dělo mnoho záhadných věcí včetně záhadného zemětřesení, které málem dům srovnalo se zemí.

Jednou ze zajímavostí stavby samotného domu je, že celková stavba trvala 38 let, 7 dní v týdnu a 24 hodin denně. Jakmile se na stavbě něco zastavilo nebo přerušilo, mělo to vždy nedozírné následky pro obyvatele domu.

Domem se rozprostírá mnoho chodeb vedoucí nikam, mnoho tajných chodeb, propadlišť, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrinty a mnoho dalšího, které pro návštěvníky tohoto domu vyvolávají napětí a úzkostný strach. Hororový příběh má kořeny až k indiánům, kdy v rukou kovbojů byly používány právě pušky od Winchesterů. Tyto pušky byly používány i v občanské válce, kde vzaly mnoho lidských životů. Traduje se, že sídlo uvěznilo všechny mrtvé duše, co mají na svědomí právě tyto pušky a duše trestají  tvůrce těchto pekelných zbraní.

Sice rychlopalné pušky „Winchesterovky“ měly mnoho obdivovatelů a také úspěchy po celém světě, ale štěstí rodině Winchesterů rozhodně nepřinesly. Jen moc a peníze. Sarah Pardee a William Wirt Winchester měli jedinou dceru, která však zemřela pouhých 9 dní po narození. V roce 1881 William zemřel na tuberkulózu, načež Sarah získala nesmírné bohatství. To však její psychické problémy jen urychlilo a její duševní zdraví bylo značně podlomené. Údajně uměla mluvit se svým mrtvím manželem, který ji nabádal k tomu, aby koupila nemovitost v Santa Clara Valley na pozemku asi 162 akrů. Kde poté vybudovala tohle sídlo, aby rodina získala odpuštění všech padlých duší kulkou „Winchesterovky“. Sarah sama byla architektkou domu a vše budovala společně s 22 dělníky dnem i nocí po dobu zde zmiňovaných 38 let. Všechny bizardní věci jako jsou sloupy vzhůru nohama jsou úmyslem Sarah. Aby prý zmátla zlé duchy. Všechny postupy stavby konzultovala po nocích s hodnými duchy, které přivolal sám její mrtvý manžel William na pomoc Sarah. Jedním z bizardních jsou parkety domu, kdy jeden z řemeslníků na nich pracoval 33 let. Jsou sestaveny ze 4 různých druhů dřev a jsou sestaveny v působivou mozaiku barev. Zvenku dům dostal obdobnou péči jako samostatný vnitřek. Je vystaven do fantastických detailů od různých věžiček až po římsy s ozdobami viktoriánské architektury. Dům má 160 pokojů s originálními vlastnosti. Ani jedna místnost není stejná.

Sousedé z okolí tvrdí to samé. Zažívají mnoho zvláštních chvil, kterým dávají za vinu právě tomuto sídlu. Mezi půlnocí a druhou hodinou ranní slýchávají zvonění u dveří,  prý duchové v tuto dobu přichází a odcházejí. Traduje se, že Sarah nikdy nespala více nocí v jedné ložnici. Vždy a každou noc ji měnila, aby zmátla duchy, když si přála nebýt jimi rušena. Kolem domu je provázané číslo 13. Třináct palem kolem domu, třináct schodů do 13 koupelen a všechny čísla v domě se odkazují na číslovku 13. Nevíme zda to bylo pověrčivostí Sarah nebo to bylo díky nadpřirozeným dějům v domě.

Každopádně pravdu o této legendě už se nedozvíme. Ale Sarah tu zanechala obrovské jmění jako je tajuplné sídlo 160 pokoji a 2000 okny. Dům má 47 schodišť, 47 koupelen, 40 ložnic a 6 kuchyní s 13 koupelen. Nyní sídlo lze za poplatek navštívit a projít si ho s průvodcem. Možná toho ducha objevíte i Vy.

Nejstrašlivější dům v historii najdete v USA

Zdroj: internet

Foto 1: Lisa Redfern z Pixabay

Foto 2: Bella Mannaro z Pixabay

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *