Muzikál Čarodějka - krásná podívaná

Muzikál Čarodějka – krásná podívaná 4.64/5 (11)

Hlavní město Praha Kultura Recenze Události

Navštívili jsme čarodějku, ale ne ledajakou. Čarodějku ze země OZ. Znáte ji? Nebo spíše znáte Čaroděje ze země OZ? Ať tak či tak, jde o legendární příběh, který Vás zanese právě do této země, kde se dějí prazvláštní věci a nikdo neví, kdo tahá za nitky. Tento příběh prostřednictvím stejnojmenného muzikálu vypráví co se stalo ještě před dobrodružstvím Dorotky a její přátel Strašákovi, který hledá mozek. Lvu, který hledá odvahu a samotnému Plecháči, robotovi který hledá srdce. Tito přátelé se vydávají za zlou čarodějnicí, která ohrožuje zemi OZ.
Samotný muzikál tak vypráví trochu jiný příběh, než původní dílo Lymana Franka Bauma z roku 1900. Muzikál se zaměřil na samotnou čarodějku jménem Elphabou, která neměla nikdy v životě štěstí a proto se stala hrozbou země OZ, hlavně samotného Čaroděje, kterého v muzikálu ztvárnil Marian Vojtko. Příběh má velmi pomalý a pozvolný chod událostí, které doprovází skvělé herecké výkony. Přestože toto představení není klasickým ztvárněním muzikálů, tak věříme, že se bude divákům líbit stejně jako nám.
Možná trochu na škodu celému představení je, jak jsme již napsali, pozvolný děj. Napínavý začne děj být až v polovině. Následuje pak rychlý spád událostí a nakonec rozuzlení situace v zemi OZ. Měli jsme z toho tak trochu uspěchaný pocit.
Nic nemění na tom, že samotný muzikál má velmi, ale velmi propracované kostýmy včetně kulis. Z mála muzikálů je vidět, že v tomhle bylo zainvestováno velmi mnoho času a finančních prostředků. Tyto aspekty vyzdvihly hodnocení muzikálu minimálně o jednu třídu výše. Naše hodnocení z vystoupení, které se koná v Praze Goja Musical Hall, je velmi zdařilé. Dáváme tedy 9 z 10. Přes všechny nedostatky je Čarodějku velmi povedeným muzikálem.
(Pavel Kučera)
foto: Autor

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *