Muzikál Tarzan je skvělá podívaná

Muzikál Tarzan je skvělá podívaná 4.82/5 (11)

Hlavní město Praha Kultura Recenze Události

Kdo by neznal dílo Rudyarda Kiplinga  – Tarzan. Úžasný příběh. Jeho muzikálové zpracování  jsme si proto  nemohli nechat ujít. Za prvé, byl to náš dětský hrdina a za druhé jsme o tomto muzikálu  slyšeli jen chválu. Tak jsme vyrazili.

Při posazení na svá místa v divadle Hybernia na vás svítí zelené pozadí džungle a posloucháte vzdálené šumění moře a ptačí zpěv. A začínáme. Příběh začíná ztroskotáním lodi s Tartanovými rodiči a samotným malým hrdinou v zavinovačce. Rodiče s malým Tarzanem se dostanou se na břeh opuštěného ostrova kde nachází divoká zvířata, včetně budoucí opičí rodiny. Příběh známe. Opice se po tragické smrti obou rodičů ujmou dítěte. A tak se Tarzan dostává mezi svou novou rodinu.
Léta utíkají a Tarzan je dospělým mužem. Ostrov, kde poklidně žije a miluje své gorilí rodiče,jenže navštíví lidé a naruší tak Tarzanův život. Mladý muž potká svou budoucí životní lásku Jane a zjistí také pravdu o své minulosti. Příběh graduje bojem proti hamižnosti lidí a ochranou své lásky.
Obsazení muzikálu není napěchováno hvězdami hereckého nebe, ale o to je představení zajímavější než na první pohled se zdá. Vystoupení je opravdu krásné včetně hereckých výkonů vystupujících, kulis a kostýmů. Zcela výjimečné je vystoupení skupiny artistů představující gorilí tlupu. Zapojí diváky do děje tak, že k akrobatickým výkonům „opic“ dochází nad jejich hlavami. Vystoupení tak působí více plasticky, že divák má opravdu pocit, že se vše děje okolo něj.
V souhrnu můžeme určitě tento muzikál velmi doporučit. Příběh je velmi dojemný a i když není tento muzikál postavený hlavně na písních tak i přes tento „nezvyk“ hodnotíme představení pěti hvězdičkami. Přejeme příjemnou a krásnou podívanou.

(Pavel Kučera)
foto: You tube

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *