Burjati kteří umírají za svého nepřítele

Burjati kteří umírají za svého nepřítele 4.67/5 (3)

Události Válka a vojenství Zajímavosti Ze světa

Víme, že je smrt zlá.

Také víme, že jedině kdy smrt má svůj smysl, je když bojujeme za své práva a také za svobodu našich blízkých. Ale co když bojujete na straně svého nepřítele? To je asi ta nejhorší kombinace ze všech. A bohužel ve světě se to děje.

Burjati bojují na straně Ruska a Putina. Umírají za ně i když jsou nenáviděni ze strany Rusů. Umírají a svobodu nikdy mít nebudou. Psát o válce na Ukrajině nebudeme. Ale zaměříme se na to, kdo jsou vlastně Burjati.

Burjati jsou etnickou menšinou v Rusku. Jedná se o skupinu Mongolů v nejchudší části země. Jsou snadno rozeznatelní od ostatních ruských vojáků. Burjati se liší od Mongolů hlavně tím, že jsou usedlí a bydlí ve dřevěných domech a nikoliv v kočovnických jurtách. Většinou vyznávají tibetský budhismus i tradiční šamanismus. Celkový počet Burjatů se odhaduje nad 600 tis.

Původ jména Burjatů je odvozena od mongolského slova „utéci“. To proto, že pochází ze skupiny uprchlíku z Mongolska, kteří se plavili po řekách Slenga a Onon, aby utekli před kmenovými válkami.

Burjati kteří umírají za svého nepřítele

Ohodnoťte, prosím, tento článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *